M&A Traineeship

Company
Deloitte
Type
Traineeship
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance
Required language
English

Description

Wist jij dat de M&A afdeling van Deloitte regelmatig prestigieuze onderscheidingen wint? Zo werd Deloitte Corporate Finance bijvoorbeeld als beste ‘M&A’ adviseur uitgeroepen door het Incompany 100-onderzoek en won Deloitte in 2015 en 2016 de M&A Awards voor Best Transaction Support en in 2014 Best Young M&A Talent. En wist je dat jij jezelf razendsnel kan ontwikkelen als all-round M&A adviseur bij Deloitte? Het M&A Traineeship is dé kans voor jou om kennis te maken met de verschillende M&A afdelingen binnen Deloitte!

Het M&A Traineeship biedt jou de unieke kans om gedurende één jaar verschillende werkzaamheden te verrichten binnen de M&A disciplines: Corporate Finance, Transaction Services en Valuations & Modelling. 
 

What’s in it for me:

  • In drie periodes van drie tot zes maanden werk je in 3 teams aan verschillende complexe, uitdagende projecten in een dynamische deal omgeving

  • Samen met de andere M&A Trainees krijg je veel zowel inhoudelijke - als ook persoonlijke ontwikkelingstrainingen

  • Gedurende het eerste jaar krijg je een persoonlijke coach toegewezen waarmee jij je leerdoelen en ontwikkelingsplan samenstelt;

  • Werken bij Deloitte betekent dat je terecht komt in een open, innovatieve en non nonsens cultuur, waar volop aandacht is voor teaming en fun;

Je werkveld als M&A Trainee

 Binnen de afdeling Mergers & Acquisitions heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jonge afdeling waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering.

Binnen de volgende teams ga je het eerste jaar verschillende werkzaamheden verrichten: 

Corporate Finance: 
Binnen Corporate Finance ondersteun je bij onder andere verkoop- en financieringsmemoranda, financiële analyses en modellen, offertes en klantenpresentaties. Bovendien bereid je adviezen voor, analyseer je marktgegevens en werk je voor een brede groep nationale en internationale klanten. Je werkt mee aan de realisatie van projecten waarbij je veelvuldig deel uitmaakt van multidisciplinaire dealteams. 

Transaction Services: 
Binnen Transaction Services zal je ondersteuning bieden bij onder andere financiële analyses ten behoeve van een financial due diligence, waarbij diepgaande analyses gedaan worden van de historische financiële prestaties en positie van het bedrijf maar ook van de toekomstverwachtingen (projecties). Door middel van deze analyses wordt de onderliggende winstgevendheid van het bedrijf in kaart gebracht en worden financiële risico’s en opportunities geïdentificeerd die een koper/verkoper kan gebruiken in zijn waardering en onderhandeling met de tegenpartij. Als M&A Trainee ben je onder andere verantwoordelijk voor het model en help je bij offertes en klantenpresentaties.  

Valuations & Modelling: 
Binnen Valuations & Modelling maak je onderdeel uit van een team dat zich richt op diverse waarderingsvraagstukken. Onze waarderingen geven klanten inzicht bij bepaalde investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld in het kader van een koop of verkoop van een onderneming of divisie, of bij een financiële - of fiscale herstructurering. Andere situaties waarvoor onze waardeanalyses dienen zijn onder meer aandeelhouders- en commerciële disputen en financiële verslaggevingsvraagstukken. 

Naast het uitvoeren van bedrijfswaarderingen help je klanten (hernieuwd) inzicht in hun onderneming te geven door het bouwen van financiële modellen. Deze modellen ondersteunen klanten bij de financiële uitwerking van een business plan, of bieden houvast bij investerings- en financieringsvraagstukken, waaronder in onderhandeling met kopers, verkopers en financiers. Als M&A Trainee zit jij aan de knoppen en vertaal je de geïdentificeerde business drivers, financieringsstructuren en scenario’s naar inzicht gevende analyses en presentaties. 

Waar en wanneer kan je starten?

Onze M&A Trainees werken vanuit kantoor The Edge in Amsterdam. De eerstvolgende startdatum voor het M&A Traineeship is op 1 september 2017. Andere start data zijn december 2017, maart 2018 en juni 2018.

M&A Traineeship: wie kunnen zich aanmelden?

Wil jij een exclusieve plek bemachtigen binnen het M&A Traineeship en voldoe je aan onderstaand profiel? Dan maken we graag kennis met jou!

  • Een (bijna) afgeronde universitaire studie: Economie, Finance, Accounting (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie of een bèta studie met financiële affiniteit;

  • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, accuraat, met oog voor kwaliteit & detail;

  • Je bent een gedreven teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooid op de universiteit of bij een studie-, studenten-, of sportvereniging;

  • Ambitieus, proactief, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

APPLY 

Back to top
Risk Vacancies
Cancel