Stage Valuations & Modelling

Company
Deloitte
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Risk Management
Required language
English

Description

Jouw werkveld binnen Valuations & Modelling

Heb jij passie voor mergers & acquisitions (M&A) en ben je sterk resultaatgericht? Dan zit je helemaal op je plek bij een van de M&A afdelingen binnen Financial Advisory Services (FAS).

Als adviseur binnen Valuations & Modelling adviseer je onze klanten over waardebepaling en waardeanalyses van bedrijven en investeringen. Dit kan zijn tijdens een fusie- of overnameproces, maar ook als onderdeel van de financieel strategische analyse van investeringen en ondernemingen.

Deloitte Valuations & Modelling maakt onderdeel uit van Deloitte Financial Advisory Services (FAS). Binnen FAS werken 250 medewerkers, die zich onder andere bezighouden met complexe financiële transacties, kapitaalmarktvraagstukken, vastgoed en risicobeheersing. De werkzaamheden lopen uiteen van financieel advies bij grote bedrijfsovernames tot het realiseren van financiering voor grote nieuwbouwprojecten.

Jouw functie als stagiair Valuations & Modelling

Als Stagiair maak je onderdeel uit van het Valuations & Modelling team dat zich richt op diverse waarderingsvraagstukken. Onze waarderingen geven klanten inzicht bij bepaalde investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld in het kader van een koop of verkoop van een onderneming of divisie, of bij een financiële - of fiscale herstructurering. Andere situaties waarvoor onze waardeanalyses plaatsvinden zijn onder meer aandeelhouders- en commerciële disputen en financiële verslaggevingsvraagstukken.

Naast het ondersteunen bij het uitvoeren van bedrijfswaarderingen ondersteun je het Valuations & Modelling team bij het bouwen van financiële modellen. Deze modellen helpen klanten bij het inzichtelijke krijgen van de financiële uitwerking van een business plan, of bieden houvast in onderhandeling met kopers, verkopers en financiers. Als stagiair support je in de praktijk de ‘dedicated’ project teams bestaande uit business analysts en (senior) consultants en (senior) managers.

Als Valuator ben je - veelal in multidisciplinaire teams en in samenwerking met de klant - bezig met het doorgronden van de activiteiten, financiële performance en key drivers van een business om deze vervolgens te vertalen in een onderbouwde waardering. Als stagiair ben je onder meer actief met:

  • Uitwerken van bedrijfs- en marktanalyses;

  • Achterhalen van de relevante informatie;

  • Het beoordelen – en uitwerken van financiële waarderingsratio’s en benchmarkanalyses van vergelijkbare beursgenoteerde ondernemingen en transacties;

  • Het uitwerken van de waardeanalyses in gestructureerde presentaties voor klanten.

Jouw profiel als stagiair Valuations & Modelling

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande stageomschrijving, drie maanden fulltime beschikbaar bent en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • WO master student bijvoorbeeld Economie, Finance, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie of een bèta studie met financiële affiniteit;

  • Sterke analytische vaardigheden, resultaatgericht, creatief, accuraat, met oog voor kwaliteit & detail;

  • Je bent een gedreven teamspeler, die naast zijn/haar studie nevenactiviteiten heeft ontplooit bij een de universiteit, studie-, studenten-, of sportvereniging;

  • Ambitieus, flexibel, proactief, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Deloitte

Onze financieel adviseurs winnen regelmatig prestigieuze onderscheidingen. Zo werd Deloitte Corporate Finance bijvoorbeeld als beste ‘M&A adviseur’ uitgeroepen door het Incompany 100-onderzoek en won Deloitte in 2015 de M&A Awards voor Best Transaction Support en in 2014 Best Young M&A Talent. Dat betekent dat je met ambitieuze, hoog opgeleide collega’s werkt, vaak in multidisciplinaire en internationale teams. In een open, informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor innovatie en eigen initiatief.

Binnen Valuations & Modelling heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent eerder regel dan uitzondering. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

APPLY 

Back to top
Risk Vacancies
Cancel