Debt Advisory Consultant

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Mergers & Acquisitions
Required language
Dutch

Description

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als Strategy and Transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Debt Advisory is een groeiend specialisme bij EY Strategy and Transactions. Hier adviseren we klanten over de juiste financiering. We worden betrokken bij buy-outs, fusies, overnames of bij herfinancieringen. Als onafhankelijk adviseur helpen wij onze klanten om de financiering te structureren en te arrangeren bij een transactie; We bepalen de financieringsbehoefte, vaak met een financieel model, en presenteren deze vervolgens aan banken of andere instituten. Uiteindelijk onderhandelen we voor onze klant de meest optimale financiering.

 • Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het identificeren van financieringsmogelijkheden en modelleren van de kapitaalsstructuur onder verschillende scenario’s.

 • Je draagt bij aan het opstellen van een financieringsmemorandum.

 • Als onderdeel van het dealteam treedt je in contact met financiers zoals bijvoorbeeld baken en ‘direct lending’ fondsen.

 • Je assisteert bij het onderhandelen van termsheets met financiers en de daaropvolgende transactiedocumentatie.

 • Je bent onderdeel van een internationaal netwerk, waarbij EY gebruik maakt van een standaard aanpak en rapportering.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je WO studie in Finance, Financial management, Econometrie of een andere aanverwante Financieel-economische richting, danwel een technische studie.

 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevantie stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.

 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met fusies en overnames en de financiële wereld in brede zin.

 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.

 • Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office en Excel. Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen.

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat bieden we je nog meer:

 • We bieden je aansprekende carrière mogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht, deelname aan uitdagende projecten en een sterk EY netwerk.

 • Een open sfeer met korte lijnen, vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij je past.

 • EY biedt jou trainingen in hard- en soft skills. Je krijgt een counselor en buddy. Opleidingen worden ondersteund in tijd en geld.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Tess Wielaard (Recruiter) via tess.wielaard@nl.ey.com of tel +31 (0)6 29 08 41 50

Solliciteer!

Back to top
FSG Vacancies
Cancel