(Junior) Enterprise Risk Manager

Company
APG
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Asset Management , Consultancy, Financial Management
Required language
English

Description

Zet je graag je tanden in Enterprise Risk Management? En heb je de ambitie om nieuwe technieken te gebruiken in een dynamische omgeving? Lees dan deze vacature voor (Junior) Enterprise Risk Manager bij Asset Management van APG.

Dit wordt je functie

Werk je bij CFRO Enterprise Risk Management van APG Asset Management, dan heb je méér dan een baan. Als Enterprise Risk Manager krijg je een unieke gelegenheid je te verdiepen in de dynamische asset management wereld vanuit een Enterprise Risk Management perspectief. En omdat APG nieuwe technologische ontwikkelingen omarmt, verandert ook ons risico management razendsnel. Met je open mind voor nieuwe technieken zoals process mining, Robotic Process Automation, data-analytics en reporting op basis van virtualisatie tools ben jij aan zet om samen met de business te werken aan een efficiënte en effectieve risicobeheersing bijvoorbeeld door implementatie van continuous risk monitoring. Kom jij onze afdeling versterken?

Je aandachtsgebied is Investment Operations. Hieronder valt onder andere de administratie van private investments, trade processing, data management, cash management en report. Samen met een senior collega ben jij de contactpersoon.

Als (Junior) Enterprise Risk Manager doe je onder meer het volgende:

 • ontwikkelen en onderhouden van het risico raamwerk en onze ISAE3402-rapporten;

 • beoordelen en bespreken van de effectiviteit van de management testing cyclus;

 • beoordelen van issues en auditbevindingen en monitoren van de follow-up acties;

 • initiëren en faciliteren van risk (self) assessments;

 • bijdragen aan ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën;

 • deelnemen aan CFRO “cross teams” waarin we vanuit de verschillende CFRO expertises samenwerken aan 2e-lijns risico-opinies op tal van onderwerpen;

 • onderhouden van contacten met de interne en externe accountant;

 • ontwikkelen van je kennis over en inzicht in onze asset management activiteiten, in het bijzonder voor je aandachtsgebied Investment Operations,

 • bevorderen van het risicobewustzijn.

Je werkt nauw samen met de Enterprise Risk Management collega’s op onze locaties in Amsterdam, Heerlen, Hongkong en New York, Group Risk van APG en je business counterparts. Je standplaats is het APG kantoor in Heerlen.

Dit breng je mee

Als (Junior) Enterprise Risk Manager in onze dynamische omgeving ben je een teamspeler, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent leergierig, enthousiast en resultaatgericht en schakelt snel. Je hebt snel inzicht in de beheersing van processen en systemen. Als business partner ga je het gesprek aan met je ERM collega’s en met de business over wat je signaleert. Het spreekt dus vanzelf dat je een kei bent in communiceren en dat je organisatiesensitief bent. Door je goede interpersoonlijke skills zorg je ervoor dat verbeteringen ook echt plaatsvinden.

 Wat neem je mee:

 • een academische opleiding die past bij je verdere ontwikkeling in enterprise risk management;

 • maximaal vijf jaar ervaring in een 2e-lijns enterprise risk management / operational risk management rol bij een grote organisatie of als accountant/consultant bij een van de ‘Big Four’ accountantskantoren;

 • affiniteit met asset management, interne beheersing, IT, data management en nieuwe technologieën;

 • uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal;

Als je niet aan de bovenstaande eisen voldoet, verzoeken wij je vriendelijk niet te solliciteren. 

Hier ga je aan de slag

Voor APG gaat pensioen over mensen, leven en samenleven. Met zorgvuldig vermogensbeheer, pensioenadministratie, communicatie en advies wil APG meehelpen aan een leefbare toekomst waarin we welvaart en welzijn eerlijk en duurzaam samen delen. Voor huidige en toekomstige generaties. Voor nu, straks, en later.

We bieden je een salaris, afhankelijk van ervaring, van maximaal € 6.270 (schaal 10). Een aanloopschaal kan ook tot de mogelijkheden behoren. En mooie arbeidsvoorwaarden gericht op flexibiliteit, zoals:

 • opleidingen en trainingen

 • goede work life balance

 • en een uitstekende pensioenregeling.

Meer informatie

Meer informatie? Neem contact op Jan-Willem Hermans, +31 (6)10 11 05 47 die je meer kan vertellen over de inhoud van de functie.

Zie jij toekomst bij APG? Solliciteer met een Engelse brief en CV en laat jezelf aan ons zien.

Solliciteer!

Back to top
FSG Vacancies
Cancel