Meeloopstage Transaction Diligence

Company
EY
Type
Internship
Location
Amsterdam,Zwolle
Sector
Consultancy, Mergers & Acquisitions, Risk Management
Required language
Dutch

Description

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als Strategy and Transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Fusies en overnames behoren tot de meest complexe en risicovolle projecten van een onderneming. De risico’s bij een dergelijke transactie zijn groot, waarbij veel factoren invloed hebben op het succes en de snelheid van de transactie. Om de bekende ‘kat in de zak’ te voorkomen moet de koper een grondig onderzoek doen naar financiële, commerciële, operationele en juridische aspecten van de te kopen onderneming. De specialisten van Transaction Diligence zijn als een spin in het web bij het uitvoeren van deze “due diligence-onderzoeken”.

 • Als stagiair(e) word je direct vanaf de eerste dag meegenomen in het werkveld van Transaction Diligence en zal je verschillende projectteams in de dagelijkse werkzaamheden ondersteunen.

 • Je ondersteunt bij het uitvoeren van financiële due diligence-onderzoeken. 

 • Je verwerkt en analyseert (financiële) informatie en vertaalt dit samen met het team naar een specifiek transactie advies.

 • Je bent betrokken bij het opstellen van rapporten en het presenteren van de resultaten aan diverse ondernemingen.

 • We helpen je het maximale uit jezelf te halen door je een mentor toe te wijzen, die je regelmatig van feedback voorziet en je begeleidt.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bevindt je in de laatste fase, of bent zojuist afgestudeerd, van je WO studie in Finance, Financial Management, Economie, Econometrie of een andere aanverwante financieel-economische richting, dan wel een technische studie.

 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten

 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met Corporate Finance, fusies en overnames en de financiële wereld in brede zin.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.

 • Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office in het algemeen en in het bijzonder met Microsoft Excel.

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een stimulerende werkplek en een divers pakket aan werkzaamheden. Zo krijg je een kijkje in onze keuken en maak je kennis met onze professionele, maar informele cultuur. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.

 • De mogelijkheid voor snelle professionele en persoonlijke ontwikkeling; maak een optimale carrière start welke bestaat uit verantwoordelijkheden, het leren van ervaren collega's, een uitgebreid netwerk en het volgen van verschillende workshops.

 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Tess Wielaard (Recruiter) via email tess.wielaard@nl.ey.com

Solliciteer!

Back to top
FSG Vacancies
Cancel