Investment Analyst(s)

Company
Sustainable Vacancies
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance, Mergers & Acquisitions, Sustainability
Required language
Dutch

Description

Nederland moet duurzamer en innovatiever. Dat vraagt om toewijding, geduld en kapitaal. Maar dat vraagt vooral om ondernemers. Echte ondernemers met echt goede plannen voor het Nederland van de toekomst. En wij zijn er om die echt goede plannen te financieren.

Dat lukt alleen met een heel goed team. Mensen die bereid zijn zich flink in te zetten, maar die zich vooral gemotiveerd voelen door onze missie en door de mogelijkheid bij ons veel en snel te leren. Je bent van harte welkom om het samen met ons waar te gaan maken.

Ter versterking van ons Capital Team zoeken we meerdere Investment Analysts die per april/mei 2022 kunnen starten. Het Capital Team bestaat momenteel uit ca. 20 jonge, gedreven professionals die, werkend in dealteams, zich bezighouden met alle investeringsactiviteiten van Invest-NL.

Over de functie

Jij ondersteunt het team van (senior) investment managers bij het verzamelen, structureren en analyseren van informatie over investeringsmogelijkheden. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage in het investeringsonderzoek naar ondernemingen.

Je ondersteunt dealteams bij de analyse van markten, beoogde impact, businessmodellen en ondernemingsplannen, verdienmodellen, eigendoms- en financieringsstructuren. Je neemt deel aan gesprekken met (potentiële) relaties, bereidt deze voor en legt deze vast. Zo maak je snel kennis met ondernemers, maatschappelijke transities en impact- en financieringsvraagstukken.

Jij zorgt er vervolgens voor dat de informatie over de projecten goed wordt gedocumenteerd, op de juiste wijze in onze systemen wordt bijgehouden en dat de juiste personen worden geïnformeerd. 

Naast deze activiteiten houd je je bezig met treasure hunting, ofwel het zoeken naar ondernemingen die actief zijn binnen onze focusgebieden. Je houdt hiervoor gestructureerd informatie bij in een database en informeert je collega’s actief hierover. Ook houd je je bezig met het maken van strategische analyses van bepaalde markten waarin Invest-NL overweegt te investeren.

Jij maakt deel uit van het Capital team en daarmee ben je medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de investeringsactiviteiten van Invest-NL. Je ondersteunt de investmentmanagers bij hun werkzaamheden om nieuwe bedrijven en investeerders te leren kennen. Geleidelijk aan krijg je meer verantwoordelijkheid en krijg je de mogelijkheid om door te groeien binnen de organisatie. Je rapporteert aan de directeur Capital.

Over jou

Jij wilt impact maken, hebt een goede antenne voor de ontwikkelingen bij maatschappelijke transities en maakt de vertaling naar mogelijke financieringsvraagstukken. Bij voorkeur heb je je eerste ervaring en kennis opgedaan met het waarderen van of het investeren in bedrijven door je opleiding of een stage. Jij bent goed in het werken met spreadsheetprogramma’s zoals Excel. Daarnaast ben je energiek, je durft vooruit te kijken en bent proactief in je aanpak. Verder ben jij een teamspeler en kan je goed samenwerken.

Jij hebt:

  • passie en drive voor duurzaamheid, impact, energietransitie, technologie en innovatie

  • een WO-diploma met goede cijfers bij voorkeur in een financiële of technische richting

  • maximaal 1 jaar werkervaring

  • (bij voorkeur) stage-ervaring in een professionele omgeving zoals een VC, PE, M&A adviseur of bank

  • kennis van financieringsmethodes, marktanalyse en financiële planning is een pre

  • een sterk analytisch vermogen en bent in staat om relaties, zowel intern als extern, op te bouwen en onderhouden

  • goede mondelinge en geschreven communicatieve vaardigheden

  • bewezen dat je kan verbinden, dat je energiek, toegewijd en verantwoordelijk bent

Wij bieden

Invest-NL wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor divers toptalent dat verschil wil maken. Een team waar je jezelf kunt zijn, waar iedereen gelijke kansen krijgt en alles uit zichzelf kan halen, ongeacht gender, afkomst, leeftijd of geaardheid. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker. Zo verankeren wij onszelf in de samenleving en groeit onze denkkracht.

Op ons kantoor in Amsterdam en thuis wordt gewerkt aan complexe (financiële) vraagstukken om Nederland duurzamer en innovatiever te maken. We zijn een organisatie met korte lijnen. Reken bij ons op een open en transparante sfeer, uitdagend werk, veel ruimte om te ontwikkelen, met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Primair én secundair.

Een analyst zal in eerste instantie op basis van 40 uur een arbeidscontract voor bepaalde tijd werkzaam zijn waarbij het contract op termijn kan worden omgezet naar een arbeidscontract van onbepaalde tijd.

Ben jij degene die we zoeken?

Voor deze vacature werken wij samen met Equalture, een bedrijf dat gamification inzet om een betere match te realiseren tussen de sollicitant en de baan. Dit betekent dat wij jou zullen vragen een aantal korte games te doorlopen. Deze games bieden ons meer inzichten in jouw skills, persoonlijkheid en potentie.

Klik hier om te solliciteren

Na je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging. In deze e-mail vragen we ook of je je CV en een kopie van je eindcijferlijsten van de middelbare school en universiteit (BSc en MSc) naar solliciteren@invest-nl.nl met vermelding van vacature Investment Analyst. Je kunt dit e-mailadres ook gebruiken als je vragen over deze functie hebt.

Back to top
FSG Vacancies
Cancel