Meewerkstage Corporate Finance

Company
De Volksbank
Type
Internship
Location
Utrecht
Sector
Banking, Corporate Finance
Required language
Dutch, English

Description

Zoek jij een uitdagende Finance stage? Binnen het team Strategie ben jij nauw betrokken bij de strategie van de bank. Je leert o.a. alles over strategische analyses en markt onderzoeken. Enthousiast? En wil je meer weten? Check snel de vacature. Tot snel!

Startdatum:

September 2021 (eerder of later is mogelijk in overleg).

Zo ziet jouw stage eruit

Als stagiair maak je onderdeel uit van een professioneel team waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband zal werken. Taken waar je mee bezig zult houden zijn o.a.:

 • Het uitvoeren van financieel-strategische analyses zoals waarderingen of business cases,

 • Projectmanagement ondersteuning,

 • Voorbereiden van managementpresentaties,

 • Verrichten van industrie/markt onderzoeken,

 • Algemene ondersteuning binnen de diverse werkstromen.

Kortom een interessante stage waarbij je onderdeel bent van een ambitieus, ervaren maar een jong team. We bieden je brede verantwoordelijkheden, steile leercurve en uitstekende ondersteuning om jezelf zowel persoonlijk als vaktechnisch te ontwikkelen op een hoog niveau binnen de Volksbank.

Wie zijn wij?

Het team Corporate Finance/M&A (Mergers & Acquisitions) is onderdeel van de afdeling Strategie. Deze afdeling is binnen de Volksbank verantwoordelijk voor het adviseren van de directie van de Volksbank op het vlak van Strategie en Corporate Finance. De afdeling Strategie bestaat uit een relatief jong team van ca. 15 collega’s.

Het team draagt zorg voor de planning, coördinatie en executie van complexe multidisciplinaire projecten. Eén van de belangrijkste projecten is de toekomstige privatisering van de Volksbank. Daarnaast behoort het begeleiden van M&A transacties, adviseren bij (interne) Corporate Finance vraagstukken en het onderhouden van relaties met externe stakeholders tot de werkzaamheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de diverse business- en stafafdelingen binnen de bank. Binnen de Volksbank is het draagvlak voor adviezen van het team zeer groot en wordt het team gezien als richtingbepalend.

Wat krijg je van ons?

De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Naast dat je unieke ontwikkelingsmogelijkheden en begeleiding krijgt, ontvang je daarnaast een aantrekkelijk stagevergoeding.

Wij vragen

 • Minimaal een afgeronde bachelor opleiding van een universiteit (voorkeur in richting van economie/finance/bedrijfskunde of verwante technisch vakgebied)

 • Affiniteit met de financiële sector of relevant werkervaring (dan wel stage-ervaring) opgedaan binnen een investment bank, Corporate Finance advieskantoor of consultancy met voorkeur binnen de financiële sector

 • Excellente analytische en financiële vaardigheden en affiniteit met financial modeling

 • Begrip en kennis van een bank balans en P&L, key banking metrics en doorvertaling ervan is een pre

 • Accuraat, gestructureerd op basis van een pragmatische mindset

 • Uitmuntende beheersing van Nederlands en Engels zowel schriftelijk als mondeling

 • 'Getting things done' mentaliteit

 • Teamspeler met sterke sociale en communicatieve vaardigheden

 • Bovengemiddelde beheersing van Excel & PowerPoint

Werken bij de Volksbank & het coronavirus

In deze bijzondere periode volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Als jouw werk het toestaat, dan werk je vanuit huis. Als je bij ons start in je nieuwe baan, krijg je uiteraard hulp van je collega’s om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank zijn er voldoende faciliteiten om op afstand goed met elkaar samen te werken. Om jouw thuiswerkplek goed in te richten, krijg je een budget van 600 euro. Ook ontvang je een maandelijkse thuiswerkvergoeding van 40 euro om jouw extra kosten te dekken. En het gaat natuurlijk verder dan jouw fysieke werkplek. Je leidinggevende blijft met jou in gesprek over een gezonde werkomgeving.

Solliciteren?

Wil je solliciteren? Klik op sollicitatiebutton en reageer op deze leuke stage vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vera Reidinga, corporate recruiter via vera.reidinga@devolksbank.nl of via 06 539 40 379 (of stuur een whatsapp bericht).

Solliciteer!

Back to top
FSG Vacancies
Cancel