Junior IT Auditor - Groningen

Company
BDO
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Accountancy, Assurance, IT

Description

Mogelijkheden voor jou

De start van jouw carrière bij BDO kan op verschillende manieren en is geheel afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren.

Ben jij aan het afstuderen en ondertussen op zoek naar een leuke bijbaan? Tijdens een werkstudentschap werk je 2 á 3 dagen per week mee met onze IT-auditors. Je wordt ingezet als een volwaardig Junior IT-auditor waarbij je onder begeleiding van een IT-auditor meegaat naar onze klanten. Vanwege ons uitgebreide klantenportfolio variërend van mkb-klanten, tot financiële klanten en de publieke sector is het werk erg afwisselend. Een ideale bijbaan als je een RE vervolgstudie ambieert en alvast je carrière wilt kick starten.

Ben jij op zoek naar een interessante scriptiestage? Bij een scriptiestage krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding van onze ervaren IT-auditors je scriptie te schrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om, voor zover je planning het toelaat, mee te werken met een aantal IT-audit teams. Dit is dé kans om tijdens jouw afstudeerperiode al werkervaring op te doen en kennis te maken met leuke collega’s en het IT-audit vak.

Heb je je bachelor of master (bijna) afgerond en wil je doorstuderen? BDO biedt jou een mooie mogelijkheid om verder te studeren tot Register EDP Auditor (RE)? Naast vier dagen per week werken ga je elke vrijdag naar college bij een universiteit naar keuze.

Jouw uitdaging

In deze uitdagende functie verzorg je samen met ervaren collega’s de audits op IT-omgevingen van onze klanten. Je ondersteunt klanten bij brede IT Risk vraagstukken ter verbetering van hun IT-omgeving of bij digitale veranderprojecten. Je werkt mee aan onderzoeken om te komen tot assurance verklaringen zoals een ISAE3402 of SOC2. 

Meer interesse in data-analyse of security? Dan beschik je over de mogelijkheid om je te specialiseren in de richting van ERP, Data  Analytics, Security of Privacy.

In het kader van de jaarrekeningcontrole werk je op het grensvlak van de financiële verantwoording en relevante IT beheersing. De werkzaamheden bestaan dan uit het ondersteunen van accountants bij het controleren van de betrouwbaarheid van informatiesystemen. Binnen BDO ben je samen met lokaal team van enthousiaste collega’s verantwoordelijk voor het gehele traject van IT assurance- en adviesdiensten aan onze klanten. Dat betekent dat je betrokken bent bij de uitvoering van de opdrachten en je veelvuldig klantencontact hebt. Je hebt de mogelijkheid om in de keuken te kijken van uiteenlopende organisaties binnen verschillende sectoren. Je doet hiermee uitgebreide kennis op van de bedrijfsprocessen en ingezette IT bij zowel grote internationale, mid-market en/of publieke organisaties.

De werkomgeving

Onze afdeling IT Risk Assurance, met meer dan 90 collega's, heeft een grote groei ambitie. Om die reden zijn wij voor diverse vestigingen op zoek naar enthousiaste starters. Vanuit de verschillende BDO locaties bedienen we klanten lokaal maar ook verspreid door Nederland, afhankelijk van waar jouw interesses liggen.

Dit ben jij

Je voelt je thuis binnen de IT-Audit afdeling van BDO als je een echte teamspeler bent met passie voor IT en bedrijfsprocessen. Als starter mag je actief meedenken en met ideeën komen om de dienstverlening richting onze klanten te optimaliseren.

Herken jij jezelf hierin? Check je profiel:

 • Je vindt het leuk om een brug te slaan tussen finance en IT bij onze klanten.

 • Je hebt passie voor IT trends en technologische ontwikkelingen.

 • Je hebt interesse in geautomatiseerde informatiesystemen.

 • Zelfstandig werken typeert jou. Je bent echter geen solist, maar je beschikt over een gezonde dosis teamspirit.

 • Je volgt een hbo- of masteropleiding of hebt deze net afgerond, enkele voorbeelden hiervan zijn Accountancy & Control, Business Administration, Information Management, Informatica of Information Security Technology.

 • Je staat open voor de mogelijkheid voor het volgen van een RE-studie.

 • Je bent beschikbaar vanaf september 2022. 

Dit bieden wij

Binnen BDO is er veel aandacht voor talentmanagement. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Ervaren collega’s begeleiden je hierin. Tevens biedt de BDO Academie een breed scala aan trainingen om je verder te ontwikkelen en is het mogelijk om, op kosten van BDO, een vervolgopleiding tot Register EDP-Auditor te volgen.

Uiteraard bieden we je een uitstekend salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Poolauto (Peugeot e-208 of Volkswagen Polo) welke je ook privé mag gebruiken;

 • Vergoeding voor een telefoonabonnement;

 • Vergoeding van maximaal € 25,00 per maand voor de abonnementskosten van een sportschool in de buurt;

 • Onkostenvergoeding;

 • Studieverlofregeling wanneer je naast je werk een studie gaat volgen;

 • Aantrekkelijke pensioenregeling (deelname vanaf 21 jaar);

 • Korting op de (collectieve) ziektekostenverzekering via CZ of Zilverenkruis/Achmea.

Om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren ontvang je van BDO een thuiswerkset, laptop en tablet in bruikleen. Daarnaast vinden wij dat er bij inspanning ook ontspanning hoort. Je ontvangt van ons daarom bij een fulltime dienstverband 32 vakantiedagen. Is dat niet voldoende? Dan heb je de mogelijkheid om 15 vakantiedagen per jaar bij te kopen. In de maand mei ontvang je een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Nienke de Bruijn (Campus Recruiter) via Nienke.de.Bruijn@bdo.nl.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Dit is BDO

BDO biedt de beste oplossingen op het gebied van accountancy, IT en consultancy. En de beste plek om te werken. Met 2.600 professionals zijn we groot genoeg om kansen te krijgen en klein genoeg om ze te creëren. Je staat aan het roer van je eigen carrière. Met eigen klanten - van multinational tot mkb, van publieke organisatie tot familiebedrijf. Als iets ons typeert, is het wel onze persoonlijke benadering. We zijn een kantoor waar iedereen zichzelf mag zijn en willen een weerspiegeling vormen van de maatschappij. Met een realistische werk-privé balans die gezonde ambitie vleugels geeft. Spreekt onze mentaliteit jou aan? Dan is dit je kans.

Back to top
FSG Vacancies
Cancel