Junior Adviseur Corporate Finance

Company
BDO
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Corporate Finance
Required language
Dutch, English

Description

Jouw uitdaging

Als Junior Adviseur Corporate Finance vervul je een essentiële rol bij opdrachten in de dynamische wereld van fusies en overnames. Je wordt meteen vanaf het begin bij meerdere opdrachten betrokken, waarbij ook frequent klantcontact onderdeel is van jouw werkzaamheden. Als junior adviseur bestaan jouw werkzaamheden onder andere uit:

 • Het schrijven van informatiememoranda (een beschrijvend profiel van een ter overname aangeboden onderneming).

 • Het assisteren bij waardebepalingen van ondernemingen.

 • Het analyseren en beoordelen van jaarrekeningen en ondernemingsplannen.

 • Het assisteren van adviseurs bij koop-/verkoop-/fusieprocessen.

 • Het uitvoeren van een search om geschikte overnamekandidaten te vinden.

Wij vinden het belangrijk dat onze adviseurs zich breed ontwikkelen. Natuurlijk vult een groot deel van je tijd zich met het uitvoeren van projecten. Echter, daarnaast is er ook ruimte voor andere zaken: een rol in sector teams, contacten met onze relaties (zowel binnen als buiten BDO), een rol bij commerciële activiteiten en werken aan je eigen ontwikkeling. Hierin krijg jij zelf de regie, maar wordt je natuurlijk ook begeleid door een meer ervaren collega. Doordat je werkt in kleine projectteams is er veel training on-the-job, maar daarnaast is er een CF Academy, bestaande uit interne trainingen rond relevante topics op het gebied van M&A.

Dit ben jij

 • Je zit in de laatste fase van of bent recent afgestudeerd in een relevante universitaire opleiding (finance, accountancy, econometrie, bedrijfskunde) en hebt 0 tot 1 jaar werkervaring;

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de dynamische wereld van M&A;

 • Je bent analytisch sterk, hebt een goed probleemoplossend vermogen en hebt goede vaardigheden in excel;

 • Je hebt een projectmatige aanpak , bent zelfstartend en weet prioriteiten te stellen;

 • Je beschikt over een ondernemende mentaliteit en spreekt de taal van de ondernemer;

 • In je advisering ben je in staat om je financiële kennis (bijvoorbeeld een DCF waardebepaling) op een praktische manier over te brengen aan ondernemers;

 •  Je bent een teamplayer en beschikt over uitstekende (mondelinge en schriftelijke) communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Dit bieden wij

Je werkt in een team van hardwerkende professionals, waar collegialiteit en plezier hoog in het vaandel staan. Daarnaast vinden wij een marktconform salaris en een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket vanzelfsprekend.

Ons Corporate Finance team is gevestigd in Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam/Den Haag. Echter, we gaan flexibel om met werkplekken. Bij Corporate Finance wordt er eigenlijk altijd al op een hybride manier gewerkt – naast werken op één van onze kantoren is regelmatig thuiswerken dan wel werken op één van de andere BDO kantoren in de regio geen enkel probleem.
 
Bij BDO wordt hard gewerkt, maar we houden de balans tussen werk, studie en privé goed in de gaten. Daarnaast is er binnen BDO veel aandacht voor talentmanagement. We helpen je bij het ontwikkelen en optimaal benutten van jouw persoonlijke talenten en vaardigheden. Je hebt zelf de regie in handen zodat je kunt doen waar je goed in bent. BDO heeft hiertoe diverse instrumenten ontwikkeld, waaronder vaktechnische- en vaardigheidstrainingen via zowel M&A als ook de BDO Managementacademie. Maar het volgen van externe opleidingen en cursussen behoren ook tot de mogelijkheden.

Interesse?

Dan zijn wij ook nieuwsgierig naar jou! Laat je cv en motivatie achter via de solliciteerbutton. Je kunt vervolgens binnen 10 werkdagen een reactie van ons verwachten. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Emma de Fouw (Campus Recruiter) via WhatsApp of via Emma.de.Fouw@bdo.nl.

Een online assessment en pre-employment screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure. In dit assessment worden acht competenties gemeten die belangrijk zijn voor deze functie en je verdere loopbaan. 

Dit is BDO

BDO biedt de beste oplossingen op het gebied van accountancy, fiscaliteit en consultancy. En de beste plek om te werken. Met 2.600 professionals zijn we groot genoeg om kansen te krijgen en klein genoeg om ze te creëren. Je staat aan het roer van je eigen carrière. Met eigen klanten - van multinational tot mkb, van publieke organisatie tot familiebedrijf. Als iets ons typeert, is het wel onze persoonlijke benadering. We zijn een kantoor waar iedereen zichzelf mag zijn en willen een weerspiegeling vormen van de maatschappij. Met een realistische werk-privé balans die gezonde ambitie vleugels geeft. Spreekt onze mentaliteit jou aan? Dan is dit je kans.

SOLLICITEER

Back to top
FSG Vacancies
Cancel