Consultant Financial Crime

Company
EY
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Financial Management , Risk Management
Required language
Dutch, English

Description

EY Business Consulting (Financial Services) 

Het Financial Crime (FinCrime) team is onderdeel van het bredere Financial Services Risk Management (FSRM) en daarmee van de FSO Business Consulting praktijk binnen EY, die financiële instellingen adviseert over strategische en organisatorische uitdagingen. Het FSRM team is met een grote verscheidenheid aan persoonlijkheden, kwaliteiten en meer dan vijftien verschillende nationaliteiten zeer divers, hetgeen aansluit bij de grote diversiteit aan uitdagingen waar het team zich dagelijks over buigt. Andere competenties binnen het FSRM team zijn Prudential Risk, Enterprise Risk Management en Quantitative Advisory Services. Met deze disciplines, maar ook met de collega’s uit de Technology Risk, Cyber Security en Data Privacy teams wordt intensief samengewerkt.

Wat je gaat doen 

Als Consultant Financial Crime ben je verantwoordelijk voor de risicobeheersing voor klanten uit de financiële sector en draag jij bij aan een stabiele en gezonde economie. De projecten die je doet voer je uit bij verschillende financiële organisaties, zoals banken, verzekeraars, trustkantoren en pensioenfondsen. In de functie richt jij je o.a. op de operationele risico-, compliance- en legal-functie van deze instellingen. 

Jouw werkzaamheden zijn onder te verdeling in drie kernthema's:

 • Risk Assessments 
 • Regulatory Impact Assessments 
 • KYC Remediation en Data Analytics 

Binnen deze thema's ga je samen met je collega's aan de slag om de link te leggen tussen de juridische vereisten, de ingerichte bedrijfsprocessen, de vereisten van toezichthouders, de risicobereidheid van de organisatie en de operationele toepassing. Hoe je dit doet? 

 • Jij gaat met de klant in gesprek om zoveel mogelijk relevante informatie op te sporen en te verzamelen, wat uiteindelijk zorgt voor een uitgebreide risicobeoordeling.
 • Vervolgens ga jij samen met je (multidisciplinaire) team werken aan het einddoel voor deze klant. Dit doen jullie in brainstorm sessies en samenwerkdagen op kantoor of vanuit thuis. 
 • In dit proces krijg jij je eigen verantwoordelijkheid om onderdelen van deze risicobeheersing uit te werken. Mocht het nodig zijn kan je hier hulp bij krijgen van je andere collega's. 

Wat wij bieden 

Het team waarin je terecht komt, de collega’s om je heen en je werkzaamheden dragen allemaal bij aan je werkplezier. Maar werken doe je niet voor niets. We geven je graag inzicht in ons beloningssysteem en de andere voordelen van werken bij EY.   

 • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op onkostenvergoeding, internetvergoeding, reiskostenvergoeding.
 • Mobiliteit: Als je recht hebt op de mobilteitsregeling dan heb je 2 keuzes namelijk het rijden van een elektrische lease auto of je reiskosten bruto te laten uitbetalen.
 • Flexibel werken: EY biedt jou een flexibele werkomgeving aan waarin een combinatie van werken op kantoor, werken bij de klant en werken vanuit huis de norm is geworden. In overleg met je team en afhankelijk van de aard van de werkzaamheden bepaal je zelf waar en wanneer je werkt.
 • Begeleiding: zodra je start krijg je een buddy en counselor toegewezen. Je buddy helpt jou de eerste weken bij alle vragen die je hebt en maakt je wegwijs in de organisatie. Je counselor richt zich op jouw loopbaanontwikkeling en biedt begeleiding waar nodig. 

Wij zijn op zoek naar: 

 • Iemand met een afgeronde WO Master in bijvoorbeeld Crimonologie, Rechten, Financieel Recht, Economie of Bedrijfskunde.
 • Iemand met goede mondelingen en geschreven communicatie-vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Iemand die energie krijgt van het oplossen van complexe vraagstukken en het bedenken van innovatieve verbeteringen.
 • Iemand met affiniteit in de financiële sector (toon dit bijvoorbeeld aan in je motivatiebrief). 

*Uit onderzoek blijkt dat mannelijke kandidaten vaak solliciteren als ze een 60% match zien met het profiel, terwijl vrouwen alleen solliciteren als ze een 100% match zien. Voldoe je niet aan bovenstaande punten maar denk je wel dat dit de juiste functie voor jou is, dan nodigen we je van harte uit om toch te solliciteren. 

The exceptional EY experience. It’s yours to build.

EY | Building a better working world 
EY exists to build a better working world, helping to create long-term value for clients, people and society and build trust in the capital markets.
Enabled by data and technology, diverse EY teams in over 150 countries provide trust through assurance and help clients grow, transform and operate.
Working across assurance, consulting, law, strategy, tax and transactions, EY teams ask better questions to find new answers for the complex issues facing our world today.

An (online) assessment and a pre employment screening are part of the application procedure.
Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister. 

Service Line/Business Area
Consulting

Country/Region
Netherlands

Apply

Back to top
FSG Vacancies
Cancel