Reporting & Data analyst

Company
De Volksbank
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Banking, Risk Management
Required language
Dutch

Description

Zo ziet jouw baan eruit

Jouw nauwkeurige rapportages zijn cruciaal voor de compliance van onze bank. Als Reporting & Data analyst in Utrecht verzamel en analyseer je data en rapporteer je tijdig aan toezichthouders. Vind jij het leuk om een brede functie te hebben en heb jij ideeën hoe je processen rond interne beheersing kan verbeteren? Dan past deze functie goed bij jou!

Zo ziet jouw baan eruit

Een baan met verantwoordelijkheid? Zeker! Maandelijks krijgt de Volksbank een flinke hoop data binnen. Samen met je team analyseer je die financiële en niet-financiële data en breng je procesmatig structuur aan. Je zorgt voor goede rapportages richting de toezichthouders. De wereld van regulatory reporting is altijd in beweging, want er verandert veel bij de bank en bij toezichthouders.

Jouw verantwoordelijkheden op een rij:

 • Het analyseren van financiële en niet-financiële data
 • Het opstellen van kwalitatieve en consistente rapportages rond liquiditeit, solvabiliteit of hypotheken richting de toezichthouders
 • De opgestelde rapportages controleren op wet- en regelgeving
 • Het rapporteren over periodiek terugkerende run-activiteiten en je houdt daarnaast scherp in de gaten wanneer er aanvullende of aangepaste rapportage nodig is
 • Bij nieuwe producten, zoals een hypotheek voor de klanten, stel je samen met je team vast of jullie over dit product moeten rapporteren en wat de vereisten zijn
 • Het nieuwe datawarehouse verder efficiënt inrichten met het team
 • Processen verbeteren rondom de interne beheersing

Weet je wat jouw functie leuk maakt? Je hebt een combinatie tussen reporting werkzaamheden en data. Binnen de Volksbank krijg jij een brede functie en kun jij jezelf verder ontwikkelen. Jouw input en verbetervoorstellen worden enorm gewaardeerd.

Hier kom je te werken

Je gaat aan de slag bij een multidisciplinaire agile-team met een van de volgende aandachtsgebieden: liquiditeitenrapportages, granulaire en hypothekenrapportages of geaggregeerde regulatory rapportages zoals CoRep en FinRep. Omdat je overal in de organisatie data ophaalt, leer je in korte tijd veel mensen kennen en doe je brede kennis op. Je werkt samen met collega’s binnen de finance-, treasury- en riskafdeling en schakelt met de business, de IT-organisatie en specialisten in business intelligence. De sfeer? Die is open: je voelt je al gauw op je gemak, want je kunt zijn wie je bent.

Jouw kwaliteiten

Scherp zijn op deadlines, verantwoordelijkheid pakken en het voortouw nemen: dat kun jij zeker. Je brengt je verhaal goed over en neemt anderen mee, zodat voor iedereen duidelijk is wat er moet gebeuren. Ook durf je kritisch te zijn en onderbouw je je mening als die afwijkend is. Samen met je collega’s zet je je in voor continue verbetering, want je gaat ervoor om steeds een topresultaat neer te zetten.

Verder heb je:

 • Hbo- of wo-niveau.
 • Minimaal enige ervaring met regulatory reporting. Bij enige ervaring krijg je bij ons de kans om verdere kennis op een vlotte manier eigen te maken. Heb je al ruime ervaring? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.
 • Sterke affiniteit met data in een reportingomgeving. Je kunt relevante data verzamelen, analyseren en gebruiken voor het opstellen van heldere rapportages.
 • Bij voorkeur ervaring met financiële, bancaire systemen en/of regulatory software of je bent in staat om snel te leren werken met deze systemen.

Wat krijg je van ons?

Een boeiende en uitdagende functie als Reporting & Data analyst bij een bank die op professionele wijze bijdraagt aan een duurzame samenleving. De dynamische omgeving waarin je werkt, bied je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Jouw initiatief en creativiteit wordt gewaardeerd. Thuiswerken behoort tot onze werkwijze waarin er een goede balans is tussen werk en privé.

 • De salarisschaal 8 is van €2.869,95,- tot €4.415,32,- euro o.b.v. 36 uur. Als starter ontvang je een salaris van begin schaal 8.
 • Dertiende maand en vakantietoeslag in het Individueel Keuze Budget (IKB);
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van €750,- euro per jaar naast de standaard opleidingsmogelijkheden;
 • Thuiswerken met een HNW-budget van €600,- euro per 5 jaar om je werkplek arbo-verantwoord in te richten en een thuiswerkvergoeding van €40,- euro per maand;
 • Aandacht voor je inzetbaarheid (vitaliteit en loopbaan);
 • NS-Business Card voor de tweede klas;

Agile denken en doen bij de Volksbank

Bij de Volksbank zien we agile als meer dan alleen een werkwijze, het is een andere manier van denken. Onze héle organisatie is agile ingericht. Dit betekent dat de klant centraal staat bij alles wat we doen. De verantwoordelijkheid ligt laag in de organisatie bij zelfstandige teams en leidinggevenden staan in dienst van deze teams. Als collega’s werken we resultaatgericht samen en we willen blijven leren en verbeteren. Voor de klant én onszelf. Samen maken we onze organisatie wendbaarder en gaan we nog meer impact maken voor onze klanten.

Meer weten over agile werken bij de Volksbank? Check onze Agile & Jij-pagina.

Word jij onze collega?

We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou.

Vragen over de functie Reporting & Data analyst? Stel ze aan Thijs de Graaf, Lead Regulatory Reporting, via thijs.degraaf@devolksbank.nl of 06-20 97 35 02. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Celine Le via celine.le@devolksbank.nl of 06-83 49 24 54.

Solliciteren

Back to top
FSG Vacancies
Cancel