International Purchasing & Wholesale Traineeship

Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Controlling, IT, Management
Required language
Dutch

Description

Purchasing en wholesale van A-Z

Werken binnen het inkoopteam bij de Gomibo Group betekent dat je verantwoordelijk bent voor het inkopen van ons gehele assortiment smartphones & tablets én alle processen daar om heen. Aangezien we >1miljoen producten verkopen in binnen- en buitenland en als marktleider in Nederland in een ontzettend dynamische e-commerce markt opereren komen hier veel uitdagingen bij kijken. Gedurende het traineeship ga je je verdiepen in de verschillende onderdelen van het inkoop- en wholesale proces van strategie tot uitvoering. Een groot voordeel van het traineeship is dat je je kunt oriënteren binnen verschillende onderwerpen om erachter te komen wat het beste bij je past én dat je hands-on coaching & begeleiding krijgt van ervaren collega’s. Na twee jaar weet je precies wat je leuk vindt en waar je kwaliteiten liggen en zijn er tal van doorgroeimogelijkheden binnen de Gomibo Group. Hoe dit traject er uit ziet wat vind je verderop!

Wat doe je als Trainee Purchasing & Wholesale?

Inkoop en wholesale zijn dé core van de bedrijfsvoering en het succes van Gomibo in Nederland en Europa. Een grote verantwoordelijkheid want dit gaat gepaard met honderden miljoenen omzet. Als trainee word je onderdeel van Team Inkoop waarin je je kunt ontwikkelen tot professional op het gebied van procurement en wholesale. Denk daarbij aan het uitzetten van een strategisch inkoop beleid, het uitvoeren van data analyses ter ondersteuning van pricing- en voorraad beheer, relatiebeheer met meer dan 100 leveranciers, distributeurs en fabrikanten in de hele EU en werken aan je eigen verbeterprojecten om onze huidige processen te optimaliseren.

Tijdens je traineeship werk je veel samen met verschillende teams en expertises binnen Gomibo. Teams als Marketing, Klantenservice en Finance zijn afhankelijk van jouw input als het gaat om prijssetting en communicatie naar onze klanten, zowel B2C als B2B.

Het team zelf bestaat uit een mix van fulltime en parttime collega’s met diverse achtergronden en ervaring zodat je vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven nieuwe dingen kunt leren. Aan de ene kant krijg je deze mooie kans om jezelf te ontwikkelen maar aan de andere kant vinden we werkplezier natuurlijk ook belangrijk en zijn er regelmatig leuke activiteiten zoals teamuitjes, festivals of sloep varen! 

Opbouw van het traineeship

Het eerste jaar staat in het teken het volledig beheersen van de kern van het inkoop proces en je eerste stappen maken naar binnen wholesale en het sluiten van je eigen grote deals. Andere onderwerpen waar je aan kunt denken zijn:

 • Het in kaart brengen van de behoefte en vraag van Belsimpel | Gomibo op het gebied van telecom door het opstellen van een want-to-buy (lijst van in te kopen producten).

 • Opstellen van een forecast van verwacht aantal bestellingen op basis van o.a. de historische verkopen, ontwikkelingen in de markt, en aankomende campagne- of actieweken.

 • Het afwegen en analyseren van tientallen offertes met ingewikkelde voorwaarden en details waarbij nauwkeurigheid en op analytische vaardigheden onmisbaar zijn.

 • Onderhandelen onder druk op hoge snelheid met tientallen Europese leveranciers tegelijk.

 • Prijsstrategie bepalen voor consumenten, wholesalers en zakelijke klanten op basis van concurrentieanalyses.

 • Data analyses en rapportages ter ondersteuning van het inkoopproces waarbij je start met je eigen projecten voor procesverbetering.

In het tweede jaar focussen we op het uitbreiden van relatiebeheer, wholesale en projectmatig werken. De projecten waar je mee aan de slag gaat hangen af van de prioriteit en relevantie op dat moment maar ook jouw eigen interesses en talent. Waar we in ieder geval voor zorgen is dat je continu uitgedaagd wordt. Een aantal voorbeelden om je alvast een idee te geven bij het type projecten waar je aan kunt werken:

 • Price automation en prijsstrategie in binnen en buitenland

 • Just in time delivery optimsiation

 • Stock & inventory management optimisation

Naast inhoudelijke kennis op het gebied van international purchasing en wholesale ontwikkel je data science- en commerciële vaardigheden waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het gehele traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je volgt een trainingsprogramma waarbij je skills en vaardigheden leert die onmisbaar zijn voor je professionele carrière. Denk o.a. aan training in slimwerken, contact met externen, data verwerking en onderhandelen.

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en uitgedaagd blijft. De grote lijnen van het traineeship zijn uitgezet, maar we blijven met je in gesprek om te bespreken waar jouw interesses en talent ligt om je takenpakket en de projecten waar je aan werkt op aan te passen. Daarnaast krijg je wekelijks coaching en begeleiding van ervaren collega’s zodat je je razendsnel kunt ontwikkelen en je leercurve stijl is.

Na je traineeship

Na je tweejarige traineeship ben je een expert geworden op het gebied van purchasing & wholesale. Samen bepalen we welke rol je na je traineeship binnen Gomibo gaat vervullen zodat je een uitdagende vervolgstap in je carrière kunt maken. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in het inkoop of relatiecomponent, maar ook richting leidinggeven, HR of projectmatig werken waarbij je o.a. een verdiepingsslag in data analyse kunt maken.

Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces is uitgebreid, maar hoeft zeker niet lang te duren. We werken niet met vaste startdata, want zodra er een match is wordt je eerste dag in overleg bepaald. De groep trainees met wie jij veel gaat samenwerken bestaat dus ook uit Trainees met een verschillende duur aan ervaring. Zo kun je optimaal van elkaar leren! 

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

 • Volop doorgroeimogelijkheden. Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

 • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor.

 • Vergroot je (super)krachten. Werk met >600 fanatieke collega's.

 • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

 • Je hebt afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur een (bedrijfskundige) opleiding, waarin je je analytische skills al goed hebt ontwikkeld.

 • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.

 • Je bent proactief en wil graag leren.

 • Je bent communicatief sterk, goed in het onderhouden van relaties en vindt het leuk om met mensen te werken.

 • Je bent analytisch ijzersterk en deinst niet terug voor een beetje puzzelen in Excel.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Solliciteer nu

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?

Back to top
FSG Vacancies
Cancel