(Senior) Consultant Defensie & Veiligheid

Company
PwC
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy
Required language
Dutch, English

Description

Wil jij in een multidisciplinair team bijdragen aan defensie en veiligheid van Nederland? En de publieke sector helpen bij de realisatie van organisatorische transformaties, onderzoek en kapitaalintensieve projecten? Vind je het inspirerend om het veiligheidsecosysteem tot in de haarvaten te leren kennen en daarnaast waardevolle consultancy vaardigheden op te doen? Dan is een baan binnen het Operations Defensie & Veiligheid team binnen PwC’s Publieke Sector Consulting iets voor jou!

Hoe ziet het werk eruit?

Van visie naar strategie en executie in het veiligheidsdomein, dat is ons werk. Wij adviseren organisaties in het veiligheids- en defensiedomein bij tal van vraagstukken. Denk aan kapitaalintensieve (investerings)projecten op het gebied van vastgoed, materieel, I(C)T en security, verbetering binnen de primaire- en ondersteunende processen, organisatie-inrichting en het toekomstbestendig maken van de organisaties en hun professionals. Daarnaast verrichten wij (onder andere beleidsmatig) onderzoek voor onze klanten op tal van onderwerpen. 

Samen met je collega’s werk je zowel aan kortlopende adviesopdrachten en kan je samen met een team van PwC betrokken worden bij langdurige ondersteuning van grote transities en veranderprogramma’s. Van strategie en verkenning, via financiering en inkoop van de werkzaamheden tot de realisatie, implementatie, het beheer en de exploitatie van een project. Ook project- en programmamanagement en veranderkundige aspecten behoren tot ons werkgebied. Voorbeelden van opdrachten die wij doen zijn het ondersteunen van het ministerie van Defensie bij het inkopen van grote (wapen)systemen: de vliegtuigen, voertuigen en boten van Defensie. Als ook het ondersteunen bij de inrichting van de (bedrijfsvoerings)organisatie en gedragsveranderingen die nodig zijn voor de defensieorganisatie van de toekomst. Bekijk onze website om een beeld te krijgen van ons werk, luister deze podcast op BNR of lees deze blog

Wij zijn onderdeel van het wereldwijde PwC netwerk. In een deel van onze opdrachten trekken we op met collega’s uit andere landen, en opdrachten (of een uitwisseling) voor een PwC kantoor in een ander land, behoren (op termijn) zeker tot de mogelijkheden. Je werkt samen in teams bij de klant waarbij je on the job wordt gecoacht door ervaren collega’s en zo maximaal kunt leren.

Het team

Wij zijn een geweldig team dat verwachtingen overtreft en een platform is waar individuen elkaar laten schitteren. Het team bestaat uit gedreven adviseurs die een hart hebben voor de publieke sector en speciaal voor defensie en veiligheid, en die zich willen inzetten voor maatschappelijk relevante opdrachten. Met studies als internationale betrekkingen, sociale geografie, maar ook lucht- en ruimtevaarttechniek en rechten, hebben we diverse invalshoeken waarmee we onze opdrachten benaderen én waarmee we van elkaar leren. Wij zijn een hechte, energieke groep met een zeer sterk teamgevoel waardoor men altijd klaar staat voor elkaar. 

Wie ben jij?  

Je bent ambitieus en getalenteerd en je wilt jezelf verder ontwikkelen, zowel op inhoudelijk als persoonlijk gebied. Je houdt ervan om in teamverband praktisch en creatief op zoek te gaan naar oplossingen voor complexe problemen.

Daarnaast voldoe je bij aan de volgende eisen:

Profiel A: technisch/logistiek met financiële affiniteit: Je hebt een relevante (bijna) afgeronde beta WO-masteropleiding, bijvoorbeeld in een technische richting, zoals: wiskunde, econometrie, natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek of informatica. Daarnaast heb je affiniteit met of interesse in system engineering en financieel logistieke analyses zoals levensduurkosten-analyses.  

Of: 

Profiel B: (Europees) aanbestedingsrecht / inkoop(management) / contracting en contractmanagement  Als adviseur ga jij straks met collega’s aan de slag op opdrachten vanuit PwC binnen de rijksoverheid en meer specifiek voor het ministerie van Defensie en haar partners. Te denken valt aan advisering op het gebied van aanbesteden, (out)sourcen en contracting bij kapitaalintensieve programma’s, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van bestuursrechtelijke vraagstukken. Daarnaast word je binnen PwC gevraagd bij te dragen aan de professionalisering van het vakgebied middels bijdragen aan bijvoorbeeld kennissessies en thought leadership papers. Je hebt:

 • Een relevante (bijna) afgeronde (juridische) WO-(post)masteropleiding, bijvoorbeeld op het gebied van het aanbestedings- of contractenrecht;

 • Affiniteit met en/of actuele kennis van of werkervaring met Europees aanbesteden en/of inkopen voor levering, diensten of werken;

 • Basiskennis van wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures die relevant zijn in de publieke sector.

Enige eerdere ervaring met het werken binnen de rijksoverheid is een pré.

Of:

Profiel C: Je hebt een relevante (bijna) afgeronde WO-masteropleiding, zoals bestuurs- of bedrijfskunde, internationale betrekkingen of een studie gericht op beleid of veiligheid. 

En voor alle profielen geldt: 

 • Je hebt een hart voor het werken in de publieke sector en specifiek binnen het domein van veiligheid en defensie;

 • Je bent enthousiast en oprecht gemotiveerd om onze klanten en je collega’s verder te helpen;

 • Je bent analytisch zeer sterk, je bent pragmatisch, flexibel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

 • Je werkt graag in een team en hebt een gezonde dosis humor;

 • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen;

 • Je vindt het stimulerend om opdrachten met grote maatschappelijke impact te doen met aanspreekpunten op hoog niveau binnen de klantorganisatie;

 • Je spreekt en schrijft vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal;

 • Relevante werk- of stage ervaring in het veiligheidsdomein of bij het Ministerie van Defensie is een pré.

Wat bieden we je?

We bieden je uitdagend werk dat relevant is, een omgeving waarin je het beste uit jezelf haalt, en waarin je bijdraagt aan het vertrouwen in de maatschappij en helpt bij het oplossen van belangrijke problemen. We begeleiden je in je carrière maar geven je de vrijheid om je ambitie na te streven en je eigen keuzes te maken. Je werk is afwisselend en je werkt met toonaangevende klanten. Je hebt toegang tot ons grote internationale netwerk en kunt werken met de beste professionals op jouw vakgebied en andere competenties. Je wordt gewaardeerd voor wie je bent en wat je doet en opereert in een inspirerende, inclusieve, respectvolle en professionele werkomgeving. Je bent flexibel om je eigen tijd in te delen met ook deels thuiswerken, dit binnen de kaders van wat er kan in de opdrachten die je op dat moment doet. 

We bieden uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en een gezonde work/life balance:

 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;

 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 750,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;

 • Maandelijkse internetvergoeding;

 • Een leaseauto/auto regeling, laptop en iPhone; 

 • 30 vakantiedagen per jaar; 

 • Gezellige (virtuele) events met collega’s, zoals: borrels, samen koken, wintersport en andere activiteiten.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Dan ontvangen we graag vóór 26 oktober 2021 de volgende documenten:

 • Motivatiebrief;

 • CV;

 • Cijferlijst(en) Bachelor en Master.​

Afstudeerstage ook mogelijk

Mocht deze vacature jou enorm aanspreken, maar ben je nog (net) niet afgestudeerd. Dan kan je ook contact opnemen voor een afstudeerstage in ons team.

We nemen binnen twee weken contact met je op over het sollicitatieproces. Heb je verder nog vragen? Bel of mail gerust met onze recruiter Norbert Broekman (norbert.broekman@pwc.com).

Solliciteer!

Back to top
FSG Vacancies
Cancel