Financial controller

Company
De Belastingdienst
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Accountancy, Controlling, Government
Required language
Dutch

Description

Werk dagelijks aan het oplossen van ingewikkelde financiële vraagstukken bij de Belastingdienst. Wanneer collega’s vragen hebben over financiële rapportages, budgetten of prognoses kloppen ze direct bij jou aan. Als financial controller ben jij dé verbindende schakel tussen verschillende dienstonderdelen en de centrale financiële afdeling van de Belastingdienst. Jij draagt in deze functie dus echt bij aan de prestaties van een voor Nederland onmisbare organisatie.

Solliciteer direct

 • Nog 3 dagen

 • Reageer t/m 20 januari 2023

Dit doe je bij de Belastingdienst

Binnen een afdeling van ongeveer 25 collega’s is er plek voor een financial controller in ons team Planning & Control dat bestaat uit zes collega’s. Jouw financiële kennis en analytische vaardigheden zet je dagelijks in om collega’s van verschillende dienstonderdelen advies te geven. Hierbij houd jij je bezig met het beantwoorden van vragen over de hele budgettaire cyclus van de Belastingdienst. Ook beoordeel je de verplichtingen die Belastingdienst-breed worden aangegaan. 

Met jouw heldere manier van communiceren en duidelijk onderbouwde advies help je collega’s weer op weg. Waar nodig breng je ook medewerkers van verschillende dienstonderdelen met elkaar of met de centrale financiële afdeling in contact. Het is naast het geven van antwoorden natuurlijk ook nuttig om vooral zelf veel vragen te blijven stellen aan collega’s van verschillende afdelingen, zodat ook jouw ontwikkeling nooit stilstaat.

Een bijzondere baan, omdat...

•    je ervaring opdoet met het werken met veel verschillende financiële onderwerpen en vraagstukken
•    de Belastingdienst volop in ontwikkeling is en er genoeg kansen en uitdagingen voor jou liggen
•    zelfstandigheid en begeleiding elkaar niet uitsluiten. Je werkt zelfstandig aan je eigen dienstonderdelen en kunt tegelijkertijd altijd overleggen met je team. Dit maakt de functie ook geschikt voor kandidaten die net afgestudeerd zijn
•    het de start kan zijn van een interessante carrière binnen de Rijksoverheid

Binnen ons hechte team hebben controle op het budget en de uitgaven en de verplichtingen van de Belastingdienst de hoogste prioriteit. Daarnaast geven de verbeteringen die mijn team en ik hierbinnen weten te realiseren veel energie. Een geweldige plek om je inhoudelijk te verdiepen en je carrière te starten binnen de Belastingdienst!” - Martijn, coördinator team planning en control.

Wanneer past deze baan bij je?

•    Je hebt wo-niveau door kennis of ervaring en bij voorkeur een wo-masterdiploma in de richting economie, bedrijfskunde of bestuurskunde. 
•    Je hebt ervaring in een financiële rol binnen een grote complexe organisatie of binnen de overheid. Ben je net afgestudeerd en heb je nog geen werkervaring? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Jouw competenties

•    analyseren
•    flexibiliteit
•    organisatiesensitiviteit 
•    overtuigingskracht
•    plannen en organiseren

 • De afdeling - Concerndirectie Control en Financiën

  De concerndirectie Control en Financiën (cd C&F) adviseert de directeur-generaal Belastingdienst en de directeuren van de dienstonderdelen over het budget, het uitvoerings- en handhavingsbeleid, de informatievoorziening, databeheersing en de bedrijfsvoering.

 • De organisatie - Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl/

 • Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. 
  • Op dinsdag 31 januari 2023 vinden de selectiegesprekken plaats in Utrecht. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren. 

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment. 

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt. 

Sollicitatiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd. 

Arbeidsvoorwaarden

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

 • 1. Sollicitatie + selectie

 • 2. Voorselectietest

 • 3. Sollicitatiegesprek

 • 4. Assessment

 • 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?

Neem contact op met Iris Koster, adviseur Werving & Selectie

Meer over de vacature?

Neem contact op met Kim Aben, teamleider

Back to top
FSG Vacancies
Cancel