Wo-stage accountancy bij grote ondernemingen (2023)

Company
De Belastingdienst
Type
Internship
Location
Amsterdam,Rotterdam,Utrecht,Groningen,Den Haag,Zwolle,Eindhoven,Arnhem,Enschede,Breda
Sector
Accountancy, Government
Required language
Dutch

Description

Wat de 9.000 grootste ondernemingen van Nederland gemeen hebben? Ze zijn allemaal klant van de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst. Deze wo-stage accountancy is dan ook een uitgelezen kans om kennis te maken met de wereld achter deze grote bedrijven. Bedrijven die essentieel zijn voor onze schatkist én te maken hebben met superinteressante fiscale uitdagingen.

Solliciteer direct

  • Reageer t/m 28 december 2023

Dit doe je bij de Belastingdienst

Tijdens jouw stage werk je actief mee aan boekenonderzoeken en krijg je een goed beeld van de werkzaamheden van een accountant bij de Belastingdienst. Je bent aanwezig bij (voor)overleg met fiscaal adviseurs en accountants van hoog (internationaal) niveau. Je wordt uitgedaagd om scherp te analyseren en het hoe en waarom van jouw gedachtegang duidelijk uiteen te zetten. Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in je vakgebied en unieke (vak)kennis op te doen in de praktijk. Jouw klantbewustzijn zal groeien, je krijgt de verschillende aspecten van onze dienstverlening helder in het vizier én je leert onze processen kennen. Je opereert in een politiek-bestuurlijke omgeving, waarin je — onder de vleugels van jouw begeleider — zoveel mogelijk zelfstandig opereert. Een geweldige kans!

Een bijzondere baan, omdat...

  • Het klantenbestand van de directie Grote Ondernemingen bijna 75% van de totale kasstroom die door de Belastingdienst wordt geïnd, vertegenwoordigt. We hebben het dus over écht grote ondernemingen, zoals multinationals.

  • Jouw klanten worden gekenmerkt door grote financiële belangen en complexe fiscale problematiek.

  • Je als ambitieuze stagiair kunt rekenen op een enorme hoeveelheid mogelijkheden, behulpzame collega’s en veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

“Ik ben met open armen ontvangen en ik voelde me vanaf dag één welkom als stagiair bij de Belastingdienst. De cultuur is informeel en de drempel om bij anderen aan te kloppen laag. Met al mijn vragen kan ik zowel bij mijn stagebegeleiders als directe collega’s terecht.” Serap, voormalig stagiair bij de directie Grote Ondernemingen van de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

  • Je bent een wo-bachelor- of masterstudent accountancy.

  • Je bent minimaal vier maanden 24 tot 40 uur per week beschikbaar.

  • Je houdt van aanpakken en hebt een proactieve houding.

  • Je kunt omgaan met flexibiliteit, werkt graag toe naar een resultaat en houdt het hoofd koel bij hectiek.

Jouw competenties

  • Omgevingsbewustzijn

  • Samenwerken

  • Plannen en organiseren

  • Zelfontwikkeling

De afdeling - Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 9.000 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

Bijzonderheden

  • Wanneer je solliciteert bij de Belastingdienst, is het belangrijk dat je beschikt over de genoemde kennis en werkervaring als op de opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    Graag ontvangen we je motivatiebrief, cv en stageopdracht tijdig in een Word-, Excel- of Pdf-bestand; na sluitingsdatum is het niet mogelijk om jouw sollicitatie in behandeling te nemen.

    Vermeld in je motivatiebrief duidelijk:

    Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je reageert via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton en alle benodigde documenten zijn toegevoegd. Houd er rekening mee dat dit mogelijk technische problemen met zich meebrengt en wacht niet tot het laatste moment met solliciteren.

    Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Ook is het mogelijk dat we je screenen op onbesproken gedrag.

    Om stage te lopen bij de Belastingdienst, moet je een stageovereenkomst en geheimhoudingsverklaring ondertekenen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overhandigen.

    Voor meer informatie over de Belastingdienst kun je terecht op www.belastingdienst.nl.

    • Je motivatie voor en doel van deze stage.

    • De begin- en einddatum van jouw stage.

    • Het aantal uur per week dat je beschikbaar bent.

Solliciteren voor een stage

Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, dan start je in september en andersom. Open sollicitaties zijn helaas niet mogelijk. Het sollicitatietraject voor stagiairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen.

Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel onze stagevacatures.

1. Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

2. Sollicitatiegesprek of selectiedag

Per telefoon of e-mail nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek of selectiedag. Een selectiecommissie zal je vervolgens beoordelen op de competenties die in de vacaturetekst zijn beschreven.

3. Terugkoppeling

Na een positieve uitkomst van je sollicitatiegesprek of de selectiedag, doorlopen we samen met jou de stappen die nodig zijn om te kunnen starten met de stage!

Meer over de vacature?

Neem contact op met Dennis ten Hove, landelijk stagecoördinator

Back to top
FSG Vacancies
Cancel