Zomerstage financiële risico's pensioenfondsen

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Controlling, Government
Required language
Dutch, English

Description

Leer in korte tijd meer over pensioenen, beleggen en de financiële risico’s die daarmee gepaard gaan. Zit jij in de laatste fase van je studie en heb je affiniteit met kwantitatieve materie en financiële risico’s? Dan is deze stage interessant voor jou!

Jij hebt impact

Nederlandse pensioenfondsen beleggen ruim €1 400 miljard en gebruiken derivaten om bepaalde risico’s af te dekken. Aan het gebruik hiervan zitten echter ook risico’s verbonden. Jij gaat helpen om deze risico’s inzichtelijk maken! 

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

Tijdens de stage kun je aan de volgende opdrachten werken:

 1. Pensioenfondsen rapporteren hun derivaten exposures ieder kwartaal aan DNB. Deze schat aan data ga jij preparen en visualiseren in een Power BI dashboard.

 2. De gerapporteerde data bevat nog niet alle relevante informatie die we nodig hebben. Lukt het jou om op basis van de gerapporteerde data de rentegevoeligheid (duratie) van rentederivaten uit te rekenen?

Eigen initiatief wordt gewaardeerd! Heb jij een goed idee om de beschikbare data nuttig te gebruiken, laat dit dan vooral weten in je sollicitatie.

Hier doe je dat

Binnen de afdeling staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. Het Expertisecentrum Financiële Risico’s Pensioenfondsen (FRP) is verantwoordelijk voor de beoordeling van onder meer de financiële opzet, het beleggingsbeleid en het risicomanagement van pensioenfondsen en verzekeraars. Zo is de afdeling betrokken bij beleggingsonderzoeken, de evaluatie van herstelplannen van pensioenfondsen en de beoordeling van interne modellen voor Solvency II. FRP bestaat uit een betrokken en enthousiast team van kwantitatieve specialisten, uiteenlopend van beleggingsdeskundigen en risk managers tot actuariële experts.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Door jouw affiniteit met onderzoeken, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

 • Je bent een bachelor- of master student en studierichting is bij voorkeur kwantitatief met een economische component, zoals econometrie, actuariaat, quantitative finance of economie. Studies als wiskunde, natuurkunde en computing science sluiten ook goed aan op wat wij zoeken.

 • Je bent handig met data(visualisatie), bent in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden en je hebt ervaring met Python of een vergelijkbare programmeertaal.

 • Kennis van pensioenen en derivaten is een pre, maar absoluut geen must. Nieuwsgierigheid is wel belangrijk!

 • Je bent  in ieder geval gedurende de zomer beschikbaar, langer is ook mogelijk. De exacte start- en einddatum bepalen we in overleg met jou.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

 • Een stagevergoeding van € 570 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.

 • Een laptop en flexwerkplek / faciliteiten om thuis te werken.

 • Je kunt je aansluiten bij onze actieve interne netwerken, zoals JongDNB, DiverseDNB, DNB Pride, Female Capital en DNB International. Zij verzorgen regelmatig inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, lunchseminars en borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Als sollicitatie ontvangen wij graag een motivatiebrief, een cv en relevante cijferlijsten. Indien je een voorkeur hebt voor een specifieke opdracht, vermeld dit in je motivatiebrief.

Voor de screeningsprocedure is deze stage ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Reageer uiterlijk 20 april 2023

Solliciteer direct

Back to top
FSG Vacancies
Cancel