Data Analist Abonnementen

Company
Belsimpel
Type
Part-time job
Location
Groningen
Sector
Controlling, IT, Management
Required language
Dutch

Description

Analyseer en beheer ons abonnementsaanbod.

Als klanten op zoek zijn naar een nieuw mobiel abonnement, dan heb jij ervoor gezorgd dat alle aanbiedingen met de juiste informatie te vinden zijn. Je voert daarnaast analyses uit op basis van eerdere prijzen en de verkopen die daaruit voortvloeiden. Met je analytische inzicht en met gebruik van de juiste tools weet je de juiste conclusies uit de data te halen.

Wat doe je als Data Analist Abonnementen?

Als Data Analist Abonnementen houd jij je bezig met alle abonnementen en bundels op onze website. Je zorgt voor het productbeheer en je doet veel prijsanalyses: hoe is het prijsverloop geweest en wat voor effect heeft dat op de sales gehad? Je bent een held met Excel en je vindt het interessant om met data aan de slag te gaan. Dankzij jouw rol bieden we onze klanten alle abonnementen aan voor de juiste prijs en met de juiste inhoud en voorwaarden.

Je bent erg zorgvuldig en je werkt secuur. Jouw aanbiedingen worden namelijk door miljoenen mensen bekeken, en een kleine fout in ons aanbod kan een groot effect hebben! Cijfertje verkeerd? Dan kunnen we honderden aankopen mislopen of duizenden euro’s verlies draaien. Om te waarborgen dat dit goed gaat vergelijk je onze prijzen dagelijks met die van onze concurrenten. Bieden we een abonnement te duur aan? Dan pas je dit direct aan. Zo zorg jij ervoor dat onze klanten nooit teveel betalen. Hierin heb je veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid. Je maakt verschillende rapportages over de verkopen van Belsimpel, waarbij je alle interne en externe informatievoorziening mee neemt en analyseert. Met deze rapportages help je ook de andere teams binnen Belsimpel in het maken van de juiste beslissingen. Het is echter niet altijd mogelijk om data-gedreven tot de beste uitkomst te komen. Regelmatig zal je op basis van logisch redeneren de beste deal samenstellen, die voor de meeste sales zullen zorgen.

De analyse en het productbeheer van ons assortiment doe je samen met je collega’s van team Commercie en Data Analyse. Het team bestaat voornamelijk uit studenten die net als jij parttime bij ons aan de slag zijn en daarnaast ook vier fulltimers die het overzicht houden en je overal bij ondersteunen. Door deze mix is de sfeer supergezellig. Naast het contact met je eigen teamleden, heb je in je werk ook vaak contact met collega’s uit bijvoorbeeld het inkoop- of marketingteam om de beste deals te maken met de providers om te overleggen over prijsplannen en proposities.

Zo kan je dag eruitzien

Je begint de dag met het openen van de actielijst van het team. Noëlla heeft de taken al verdeeld en samen met Martijn zorg je er voor dat alle openstaande taken vandaag gedaan worden. Het is vandaag allereerst aan jou om onze prijzen te controleren en te vergelijken met die van onze concurrenten. Dit is een analytische klus, waarbij je direct een aantal verbeterpunten tegenkomt. Ondertussen brengt Gijs van het Inkoopteam een traktatie rond voor zijn verjaardag en nadat je aan de hand van je analyse wat prijzen hebt aangepast, is het tijd om een prijsanalyse te doen. Hierbij koppel je de prijsveranderingen aan de sales, waaruit je nog een aantal prijswijzigingen haalt die je direct kunt doorvoeren. Je twijfelt nog over 2 wijzigingen en samen met Cas overleg je of je deze zult doorvoeren. Vervolgens maak je de maandelijkse verkooprapportage voor één van de providers. Je ziet dat de campagne goed zijn werk heeft gedaan en je kunt dit visueel uitstekend in beeld brengen.

Nadat je hebt geluncht met je teamleden, is het tijd om de nieuwe proposities van de providers te verwerken en voor de ingangsdatum klaar te zetten. T-Mobile komt met een aantal nieuwe proposities en daarnaast voert KPN wat wijzigingen in de bestaande prijsplannen door. Nadat je alles hebt klaargezet, vraagt Bram van het Productenteam je iets over de prijsplannen van Ben. Hij zag een foutje staan bij de lopende actie met Oppo-toestellen. Er is inderdaad iets niet helemaal goed, dus je past het aan. Je sluit de dag af met de wekelijkse teammeeting, waarin iedereen elkaar op de hoogte brengt van inzichten en conclusies uit analyses die zijn gedaan. Ook bespreek je de algemene performance van Belsimpel en wordt alvast vooruit geblikt naar komende week. Nu is iedereen weer helemaal up-to-date!

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris en speciale Belsimpel Benefits bieden wij ook:

  • Volop doorgroeimogelijkheden. Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

  • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor.

  • Vergroot je (super)krachten. Werk met >600 fanatieke collega's.

  • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je volgt een studie op WO-niveau, bij voorkeur bèta-georiënteerd.

  • Je bent 16u per week (of meer) beschikbaar op doordeweekse dagen tussen 9:00 - 18:00.

  • Excel houdt van jou en jij houdt van Excel, analytisch ben je dan ook ijzersterk.

  • Je werkt secuur en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  • Affiniteit met internet/webshops is een dikke plus!

  • Je schuwt een uitdaging en een beetje stress zeker niet.

Solliciteer nu

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Gomibo Woodstock festival

Ben jij er volgend jaar ook bij?

Back to top
FSG Vacancies
Cancel