Finance & Control Traineeship

Company
Belsimpel
Type
Traineeship
Location
Groningen
Sector
Controlling, IT, Management
Required language
Dutch

Description

Altijd in control 

Tijd om jouw opgedane kennis in de praktijk te brengen! Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro moet er flink wat gebeuren om de financiën van Belsimpel in goede banen te leiden. Ons controlteam vervult daarin een essentiële rol. In het Traineeship Finance & Control word jij in sneltreinvaart klaargestoomd om die rol met ons team te vervullen. Binnen no-time word jij een meester in de boekhouding en er liggen tal van projecten klaar waar jouw kritisch financieel oog hard voor nodig is. Als jij blij wordt van het kloppend maken van rapportages, je een scherp oog voor risicobeheersing hebt en excel geen geheimen voor jou heeft, dan is dit Traineeship echt iets voor jou!

Wat doe je als Trainee Finance & Control?

Het Traineeship Finance & Control is erop ingericht om van jou binnen twee jaar een steengoede allround controller te maken. Onze controllers zorgen ervoor dat alles op het gebied van financiën bij Belsimpel goed geregeld is. Dat betekent onder andere dat ze zorgen dat de maandcijfers kloppen en daarover rapporteren aan Jeroen en Jeroen. Maar ook wordt de jaarrekening opgesteld en worden analyses gedaan op processen door het hele bedrijf om zo financiële risico’s goed te kunnen beheersen. Als controller heb je naast vakinhoudelijke kennis dus ook veel verschillende vaardigheden nodig. In het Traineeship Finance & Control leer je deze kennis en vaardigheden stap voor stap, zodat jij samen met de rest van het control team de financiële kar van Belsimpel kunt trekken. Daarnaast staat jouw eigen ontwikkeling centraal. Samen met andere Trainees van verschillende afdelingen volg je daarom veel trainingen, die zowel gericht kunnen zijn op control als op jouw professionele vaardigheden.

Je start met een tweejarig programma dat op maat gemaakt is voor jou en draait vanaf de start volledig mee op de afdeling. Dat begint bij onze financiële administratie. Om de resultaten te kunnen analyseren is het belangrijk dat je goed weet hoe de cijfers in boekhouding tot stand komen en hoe je die controleert. Onze Finance Specialisten kunnen je hier alles over vertellen. Zodra je een goede basis hebt gelegd, ga je aan de slag met de dagelijkse werkzaamheden bij Control. Je zorgt onder andere dat het dagelijkse betalingsverkeer goed verloopt en collega’s uit andere teams weten jou als financiële aanspreekpunt al snel te vinden met al hun vragen over contracten, kredieten en voorraadstanden.

Na een halfjaar ga je volop meedraaien in de maandelijkse rapportagecyclus bij Control. Je zorgt ervoor dat Jeroen en Jeroen precies weten hoe we er financieel voor staan. Daarvoor is het nodig dat je goed controleert of de processtappen bij Finance op de juiste manier zijn gevolgd en of de cijfers logisch zijn. Als kritische controller houd je dus goed grip op het grotere plaatje en identificeer je ook direct wat er beter kan. Je controleert bijvoorbeeld of we onze vaste activa juist afschrijven en zoekt bij oplopende debiteurenstanden meteen uit wat we kunnen doen om onze financiële positie te verbeteren.

Het tweede jaar staat in het teken van specialiseren. Je hebt inmiddels een goede basis gelegd en begrijpt waar de collega’s uit het team mee bezig zijn. Dat is erg handig, want de richting waarin jij je gaat specialiseren bepalen we samen met jou. Vind je het leuk om mee te denken over operationele processen van andere afdelingen? Dan is een specialisatie in de inkoopstroom misschien iets voor jou. Met de duizenden telefoons die we maandelijks inkopen is het bepalen van de inkoopwaarde van onze omzet namelijk een hele uitdaging. Ben je een commercieel talent en ga je een belletje met een provider niet uit de weg? Dan ben jij dé persoon om de financiële afspraken met onze externe partners af te wikkelen en word je hiervoor het aanspreekpunt voor onze commerciële teams. Omdat control bij Belsimpel breder is dan bij veel andere bedrijven, is er van alles mogelijk. Dat biedt dus veel kansen

Trainee = ontwikkelen en groeien 

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal, dus je start direct met een intensief trainingsprogramma. Dat bestaat niet alleen uit onderdelen die gericht zijn op Finance & Control, maar ook uit verschillende onderdelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hier komt veel bij kijken, van trainingen om efficiënt te kunnen werken en slim te kunnen vergaderen tot gespreksvoering. Vaardigheden die de rest van je carrière super waardevol zijn. Je krijgt daarnaast veel één op één coaching van ervaren controllers uit je team die jou van alles kunnen vertellen over hun eigen expertise. Ook ga je samen met andere trainees uit verschillende teams een intervisietraject in met als doel om jezelf nog beter te leren kennen.

Het team en werken bij Belsimpel

De afdeling Finance bestaat uit ongeveer 25 collega’s (fulltime en parttime) en is opgesplitst in team Financiële Administratie en Team Control. De teams hebben veel contact met elkaar, zowel tijdens als buiten werk. Nadat de betalingen in de ochtend de deur uit zijn lunchen we gezamenlijk in de kantine of op het dakterras met uitzicht op de Grote Markt. Daarnaast is een groot deel van ons team wekelijks te vinden bij de enige echte Belsimpel Bootcamp. Ook worden er Belsimpel-breed ontzettend veel activiteiten georganiseerd, zoals sportevenementen, festivals en natuurlijk de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. Hierdoor zul je ook collega’s uit andere teams snel leren kennen!  

Na het Traineeship

We verwachten dat jij binnen twee jaar een steengoede controller bent geworden. Je hebt nu volop kansen om verder bij ons door te groeien. Samen bepalen we hoe jij aan de slag gaat na je Traineeship, zodat jij ook hierna als controller een enorm uitdagende en leuke baan tegemoet gaat. We kijken naar wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Je kunt hierbij denken aan de specialismes waar je al eerder kennis mee hebt gemaakt, maar er liggen ook mogelijkheden op het gebied van fiscale zaken, automatisering of bijvoorbeeld projectmanagement. Het Traineeship legt daarnaast ook een goede basis om je kennis nog verder uit te gaan breiden in de vorm van een Register Controller opleiding.

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook: 

 • Volop doorgroeimogelijkheden. Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

 • Werken in hartje Groningen. Op je fiets naar kantoor.

 • Vergroot je (super)krachten. Werk met >600 fanatieke collega's.

 • Unieke werksfeer. Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een WO masterdiploma, bij voorkeur in de richting van Finance, Controlling of Accountancy

 • Je hebt hooguit twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie 

 • Je bent Analytisch ijzersterk en wordt blij van Excel

 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar ook als enthousiast en leergierig

Half jaar 1: De basis van Administratie

 •  Je eerste weken staan in het teken van de systemen, collega’s en Belsimpel leren kennen.

 • Je eerste drie maanden leg je de basis voor de financiële administratie en ontwikkel je je (versneld) als finance specialist. Hierbij kun je o.a. denken aan:

  o Het uitvoeren van de three way match controle op inkoopfacturen; 

  o Terugbetalingen aan klanten verwerken; 

  o Bankafschriften verwerken in het boekhoudsysteem; 

  o Debiteurenbeheer van zakelijke klanten die op rekening bestellen.

 • Tijdens deze eerste drie maanden zul je ook kennis maken met de maandafsluitingcyclus van Team Administratie.

 • De drie maanden daarna worden je taken en verantwoordelijkheden uitgebreid richting controlling en voer je operationele controlewerkzaamheden uit op de financiële administratie. Voorbeelden van taken die hier bij horen zijn: 

  o Het eerste aanspreekpunt binnen het controlteam voor alle operationele en ondersteunende afdelingen; 

  o Het controleren en uitvoeren van diverse dagelijkse betalingen.

Half jaar 2: een bredere blik op de maandcijfers

 • Het half jaar daarna ga je maandelijks meedraaien in de rapportagecyclus bij Team Control. Daarbij doe je controles op de verwerkte administratie van de afgelopen maand en zorg je dat de cijfers op maandniveau goed staan. Denk hierbij aan: 

  o Controleren van debiteuren- en crediteurenstanden; 

  o Het boeken van verwachte kosten en afschrijvingen; 

  o Het bepalen en boeken van de kostprijs van de omzet.

Half jaar 3: Specialiseren in jouw richting 

 • Na het eerste jaar beheers je alle facetten van de balans en winst- en verliesrekening in grote lijnen, en zul je je gaan specialiseren in een bepaalde richting binnen onze controlafdeling. Deze richting wordt samen met jou bepaald.

 • Daarnaast werk je in bredere zin mee op de afdeling. Dat kan bijvoorbeeld zijn: 

  o Teamdoelen opstellen en met het team een plan bedenken om deze doelen te behalen; 

  o Als aanspreekpunt fungeren voor een andere afdeling, zoals ons Inkoop team. 

Half jaar 4: Begeleiding van collega’s en verdere verdieping

 • Inhoudelijk kun je je verder ontwikkelen en verdiepen in een richting waar jij affiniteit mee hebt. 

 • Je kunt ervoor kiezen om nog dieper in te gaan op de specialisatie die je je in het derde half jaar eigen hebt gemaakt, waarbij je een begeleidende rol kunt gaan spelen in het inwerktraject van nieuwe collega’s op dit vakgebied.

 • Ook kun je ervoor kiezen je expertises te verbreden door een tweede specialisatie aan te gaan in een andere richting. 

Het sollicitatieproces 

Het sollicitatieproces is uitgebreid, maar hoeft zeker niet lang te duren. We werken niet met vaste startdata, want zodra er een match is wordt je eerste dag in overleg bepaald. De groep trainees met wie jij veel gaat samenwerken bestaat dus ook uit Trainees met een verschillende duur aan ervaring. Zo kun je optimaal van elkaar leren! Wil je weten hoe het gehele proces eruit ziet? Check deze pagina.

Heb je vragen over deze vacature, dan kun je altijd contact opnemen met onze Talent & Recruitment Specialisten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:30 op het telefoonnummer 050-2113856. Je kunt ook een mail sturen naar werken@belsimpel.nl.

Wil je weten hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Klik dan hier.

Solliciteer nu

Gomibo Woodstock

Ben jij er volgend jaar ook bij?

Back to top
FSG Vacancies
Cancel