Stagiair beleid toezicht

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Controlling, Government
Required language
Dutch, English

Description

Werk mee aan effectief toezicht op financiële instellingen als stagiair beleid bij DNB. 

Jij hebt impact

DNB’s missie is financiële stabiliteit en duurzame welvaart. De impact van de oorlog in Oekraïne, volatiele inflatie en de transitie naar een nieuwe pensioenwet, het zijn allemaal uitdagingen voor de financiële sector die vragen om slagvaardig toezicht. Als stagiair beleid help je DNB om haar toezichtcapaciteit zo effectief mogelijk in te zetten. Daarmee draag je direct bij aan een stabiele en gezonde financiële sector!

Zo doe je dat als stagiair beleid bij DNB

Als stagiair beleid van het Bestuursbureau Toezicht draag je bij aan de effectiviteit van DNB als toezichthouder op financiële instellingen. In ons toezicht werken we sinds 2021 met een geactualiseerd toezichtaanpak: ATM. Onze toezichtaanpak is risico gebaseerd. Dit betekent dat we toezicht houden op risico's waarvan we de impact op het financiële stelsel het hoogst inschatten. Een ander belangrijk aspect van de toezichtaanpak is dat deze data-gedreven is, waardoor we analyses kunnen maken van onze toezichtactiviteiten en deze terugkoppelen aan het management.

Wat ga je precies doen?

 • Je helpt mee aan adviezen voor het senior management (directie en divisiedirecteuren) van het toezicht van DNB over toepassing en mogelijke verbetering van de toezichtaanpak op een data-gedreven manier.

 • Je ontwikkelt managementinformatie over toezichtprocessen: je voedt het management van DNB met inzichten en zorgt dat jouw conclusies in de praktijk worden gebracht.

 • Je schrijft mee aan adviezen over een betere toepassing van de toezichtaanpak binnen alle betrokken divisies. Dit doe je door in samenwerking met anderen uit het team voortdurend op de hoogte te zijn van wat er speelt in de divisies en interpretatieverschillen van de toezichtmethodiek weg te nemen.

Hier doe je dat

De stagevacature maakt onderdeel uit van de beheerfunctie van de toezichtmethodiek en valt binnen de divisie Toezicht Beleid en de afdeling Bestuursbureau Toezicht. 

Het Bestuursbureau Toezicht bestaat uit zowel ervaren als jongere collega's met diverse achtergronden. De afdeling fungeert als het informatieknooppunt van het toezichtdomein, waarin naast cross-sectorale beleidsontwikkelingen en –adviezen ook een aantal belangrijke directie-ondersteunende secretariaten zijn ondergebracht. De sfeer is collegiaal en informeel, de medewerkers zijn ambitieus en breed georiënteerd. De afdeling maakt deel uit van de divisie Toezicht Beleid, een divisie met ongeveer 70 hoogopgeleide professionals die aan het front staat van nieuwe ontwikkelingen in (inter-)nationaal toezicht. Het toezicht van DNB moet vooruitkijken en klaar staan voor de uitdagingen van morgen. Bij Toezicht Beleid zijn we iedere dag bezig om deze ambitie te realiseren.

Dit breng je mee

Je bent gemotiveerd en leergierig. Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en flexibel en raakt gemotiveerd van continue verbetering. Data doorgronden en vertalen in scherpe analyses zie je bijna als hobby. Je deinst niet terug voor een uitdaging en voelt je comfortabel in gesprek met management. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de stage en vraagt om goede communicatieve eigenschappen, gevoel voor politiek en sociale intelligentie. 

Waar zijn we verder nog naar op zoek? 

 • Je bent een wo-student en bezig met je master. Een economisch, financieel of kwantitatief curriculum helpt. We verwelkomen diverse studieachtergronden, zolang je maar affiniteit hebt met financieel-economische vraagstukken en de financiële sector. 

 • Je bent handig met het verwerken van data. Technische vaardigheden met Power BI en Python zijn een pré.

 • Je bent communicatief vaardig en kunt resultaten uit de data omzetten in begrijpbare taal.

 • Je bent vanaf 1 oktober beschikbaar voor een stage van bij voorkeur zes maanden, 36 uur per week.

Dit bieden we je

maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

De overige stagevoorwaarden van DNB:

 • Een stagevergoeding van €650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

 • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.

 • Een laptop en flexwerkplek. 

Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een reactie op je sollicitatie.

02 - Gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw stagevacature uitstaat.

03 - Stagevoorwaarden

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de stage? Dan ontvang je van campus recruitment meer informatie over de stagevoorwaarden.

04 - Screening

Na de stagevoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

05 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je stageovereenkomst heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen. 

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en een complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Reageer uiterlijk 16 augustus 2023

Solliciteer direct

Back to top
FSG Vacancies
Cancel