Specialist digitalisering fiscale dienstverlening

Company
Alfa accountants en adviseurs
Type
Vacancy
Location
Groningen,Zwolle,Leeuwarden,Overig
Sector
Accountancy
Required language
Dutch

Description

Deze functie in het kort…

 • 500 euro te besteden aan goede thuiswerkvoorzieningen

 • De unieke mogelijkheid om zelf eigenaar van onze organisatie te worden

 • Eindeloos veel ontwikkelmogelijkheden. 

 • Direct een vast contract met marktconform salaris en 25 vakantiedagen.

 • Een individueel keuzebudget van 5,08% van het brutosalaris. Deze is o.a. in te zetten voor extra salaris, extra vakantiedagen of een eindejaarsuitkering.

Specialist digitalisering fiscale dienstverlening in Wageningen

Ben jij een enthousiaste en gedreven fiscalist met een passie voor digitalisering en procesoptimalisatie? Denk jij in processen, ben jij goed in samenwerken en wil jij bijdragen aan de toekomst van de fiscale dienstverlening? Lees dan verder!

Wat ga je doen als Fiscale digitalisatie specialist?

Alfa is een accountancybureau gespecialiseerd in fiscale dienstverlening voor agrarische ondernemingen en het mkb. Afgelopen jaar kwamen wij in de MT1000-ranglijst naar voren als ‘beste zakelijke dienstverlener’ in de categorie Fiscaal Advies.

In de rol als fiscale digitalisatie specialist ben je ruim 100 fiscale collega’s verspreid over het hele land van hulp op procesmatig gebied.

Dit gaat o.a. over kwaliteitscontroles, data, adviesopdrachten maar ook het schakelen met de leverancier, jij krijgt energie van de verschillende processen. Je beheert applicaties voor de fiscale advies- en aangiftepraktijk en prioriteert de wensen van de gebruikers voor op de ontwikkelagenda. Hiervoor moet je goed kunnen luisteren. Voorbeelden van gebruikerswensen zijn:

 • Voorcalculatie adviesopdrachten verbeteren

 • Koppeling coördineren tussen 2 applicaties (Digi Office en Addify)

 • Vastleggen van documenten middels spraakherkenning

Daarnaast train je nieuwe en bestaande gebruikers in het gebruik van de applicaties om het optimale gebruik van de applicaties te waarborgen. Andere werkzaamheden waar je je mee bezighoudt zijn:

 • Het in kaart brengen en actueel houden van huidige fiscale dienstverleningsprocessen.

 • Het identificeren van mogelijkheden voor digitale transformatie, met als doel het uniform maken van processen.

 • Het creëren van inzicht in advieskansen op fiscaal gebied en het delen van deze kansen met collega's. Denk hierbij aan doelgroep analyses en rapportages.

In deze functie is het ook mogelijk om een deel van je tijd bezig te zijn met inhoudelijk fiscaal advies. Het leuke aan deze functie is dat je echt de ruimte en vrijheid krijgt om innovatief bezig te zijn. Door de automatisering van processen draag je direct bij aan de organisatiedoelen en ben je bezig met de toekomst van het vakgebied!

Wie is Alfa?

Binnen Alfa staan er 4 zaken centraal; de mens, de ondernemer, persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid. We staan dicht bij de ondernemer en hebben hart voor de klant, maar ook voor elkaar. We streven niet alleen naar winst. Dit blijkt ook uit onze medewerkersparticipatie en ons B-Corp certificaat. De Medewerkersparticipatie is een regeling waarbij iedereen eigenaar is van onze organisatie en kan meedelen in de winst. Dit maakt dat wij mét elkaar werken. Het B-Corp certificaat gaat over duurzaam waarde creëren voor de maatschappij! Ook vinden wij het belangrijk dat je jezelf bij ons kunt verder ontwikkelen; je moet kunnen groeien in de manier en in de richting die bij jou past!

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden over deze vacature? Neem voor vakinhoudelijke vragen contact op met Jasper Gorter op 06-10038402. Het sollicitatieproces bestaat een tweetal gesprekken maar voor vragen over de procedure of over Alfa kun je contact opnemen met Julia Kemp op 088-2531034.

Wat heb je nodig in deze functie?

 • Je hebt een relevante, afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld fiscaal recht, fiscale economie of tax & technology;

 • Je bezit ondernemerschap en bent in staat om resultaatgericht te werken;

 • Je hebt inzicht in de mogelijkheden van digitalisering en technologische ontwikkelingen;

 • Je bent communicatief vaardig en legt graag nieuwe contacten;

 • Pré: ervaring in een vergelijkbare functie.

Benieuwd naar je toekomstige collega's?

Je komt te werken in een ontzettend leuk team van 4 personen waar collegialiteit en een goede werkprivébalans hoog worden gehouden. Je kunt van elkaar op aan en krijgt veel vrijheid en ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan. Hierbij wordt ‘fouten maken’ gezien als leerproces en zijn er veel doorgroeimogelijkheden, mits je initiatief toont! Natuurlijk worden er ook leuke uitjes georganiseerd en worden successen en uitdagingen met elkaar gedeeld. 

Waarom Alfa?

Wij zijn Alfa Accountants en Adviseurs. Een brede zakelijke dienstverlener met als doel: duurzaam waarde creëren. Dit doen we zowel voor onze klanten, voor onze medewerkers als voor de maatschappij. We zijn graag lokaal betrokken en overal dichtbij. Geen wolkenkrabbers in de grote steden, maar juist regionaal vertegenwoordigd in de kleine steden en dorpen eromheen en vanuit 35 vestigingen in heel Nederland werken wij samen aan een groter doel: het versterken van het lokale ondernemerschap op een zo duurzaam mogelijke manier.

Als onze collega krijg je de ruimte om te groeien op de manier en in de richting die jou past. Zodat jij kunt uitblinken in alles wat voor jou belangrijk en van betekenis is. Binnen een organisatie met een heldere visie: groot worden in wat echt telt. Als medewerker maar ook als mede-eigenaar. Samen delen en succesvol ondernemen voor een betere wereld. Doe je mee?

Wil je vrijblijvend kennismaken en de mogelijkheden binnen Alfa bespreken?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen Alfa en wil je ontdekken wat wij voor jou en jouw carrière kunnen betekenen, maar wil je nog niet direct solliciteren? Dat is geen probleem! Wij komen graag vrijblijvend met je in contact om te ontdekken of Alfa bij jou past en hoe je bij ons verder zou kunnen groeien.

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Direct solliciteren

Vrijblijvend kennismaken

Back to top
FSG Vacancies
Cancel