Stage ESG-risico's (Environmental, Social, and Governance) pensioenfondsen

Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Controlling, Financial Management , Financial Services, Government, Sustainability
Required language
Dutch, English

Description

Ben jij in de laatste fase van je studie en gepassioneerd over duurzaamheid en financiële risico's? Wil je in korte tijd veel leren over pensioenen, beleggen en de daaraan verbonden ESG-risico's? Dan is deze stage interessant voor jou!

Jij hebt impact

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance (milieu, sociaal en bestuurlijk) en verwijst naar de criteria die worden gebruikt om de duurzaamheid en maatschappelijke impact van een bedrijf te beoordelen.

Nederlandse pensioenfondsen beheren ruim €1,400 miljard, maar dit brengt ook risico's met zich mee, met name op het gebied van ESG. Door bijvoorbeeld investeringen in de fossiele industrie lopen fondsen het risico op waardedaling door CO2-belasting of een afname van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook kunnen investeringen in bedrijven die mensenrechten schenden of grote vervuilers zijn, reputatierisico's opleveren. Het is cruciaal dat pensioenfondsen deze risico's erkennen en beheersen, en hier kun jij aan bijdragen!

Wat ga je doen?

  • Ondersteunen bij het vinden van goede voorbeelden van ESG-risicobeheersing in jaarverslagen.

  • Verbeteren van onze ESG-data en dashboards.

  • Analyseren van het risico van biodiversiteitsverlies.

  • Organiseren van sectorgerichte evenementen over ESG-risico's.

  • Assisteren bij andere werkzaamheden binnen de ESG-werkstroom.

Hier doe je dat

Binnen onze afdeling staat teamwork centraal en staan je collega's klaar om je nieuwe vaardigheden bij te brengen. Expertisecentrum On-site Pensioenfondsen en Verzekeraars (OTPV) is het team binnen de divisie Toezicht Pensioenfondsen dat zich richt op diepgaande onderzoeken, variërend van ESG-risico's tot cyber- en marktrisicobeheersing.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, maar we bieden ook ruimte om flexibel te werken, zodat we ons werk optimaal kunnen uitvoeren en maximaal kunnen bijdragen.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Door jouw affiniteit met onderzoeken, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

  • Je bent een WO-student, bijvoorbeeld in de richting economie, bedrijfskunde, of een klimaat gerelateerde studie. Je studierichting maakt in principe niet uit, affiniteit met data en duurzaamheid is wel wenselijk.

  • Kennis van pensioenen is een pre, maar absoluut geen must. Nieuwsgierigheid is wel belangrijk!

  • Je bent vanaf februari 2024 in ieder geval voor 4 maanden beschikbaar, langer is ook mogelijk. De exacte start- en einddatum bepalen we in overleg met jou.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

- Een stagevergoeding van € 650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.

- Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

- Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur
werken.

- Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.

- Een laptop en flexwerkplek / faciliteiten om thuis te werken.

- Je kunt je aansluiten bij onze actieve interne netwerken, zoals JongDNB, DiverseDNB, DNB Pride, Female Capital en DNB International. Zij verzorgen regelmatig inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, lunchseminars en borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk 7 januari 2024 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende
screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Back to top
FSG Vacancies
Cancel