Trainee financial audit (WO)

Company
De Belastingdienst
Type
Traineeship
Location
Den Haag
Sector
Accountancy, Audit
Required language
Dutch

Description

Trainee financial audit (WO)

Ministerie van Financiën

Functie­omschrijving

Controles van uitgaven en ontvangsten binnen de gehele rijksoverheid uitvoeren. En dat terwijl je tegelijkertijd werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat kan bij het traineeship financial audit bij de Auditdienst Rijk onderdeel van het ministerie van Financiën (FIN) in Den Haag. Wil jij je specialiseren in de accountancy? En wil je een relevant en breed netwerk opbouwen? Dan is dit zeker een uitdaging die bij je past.

Voorbereid op de toekomst
Dit tweejarige opleidingsprogramma volg je met 15 andere trainees binnen de disciplines financial-, operational- en IT-auditing. Een gezellige traineegroep waar je veel mee zal beleven. Bij de Auditdienst Rijk (ADR) werk je namelijk nooit alleen en leren we van elkaar. Tijdens het traineeship voer je verschillende opdrachten uit bij opdrachtgevers verspreid over de hele rijksoverheid. Zo buig jij je het ene moment over de jaarrekening van het Rijksvastgoedbedrijf en het volgende moment over de rechtmatige besteding van EU subsidies in Nederland. Je maakt alvast kennis met verschillende onderdelen van de rijksoverheid. Dit doe je samen met een team van ervaren financial auditors, IT-auditors en data-analisten. Je onderzoekt de relevante processen als subsidies, inkopen en betalingen. Ook beoordeel je de getrouwheid en rechtmatigheid van de jaarrekening van ministeries. Verder ben je als trainee financial audit bezig met het:

 • onderhouden van contact met je klanten, zo verzamel je de noodzakelijke informatie
 • delen van je bevindingen met het team om zo de juiste vervolgstappen te bepalen
 • bijdragen aan de kwaliteit van onze auditdossiers

Het traineeship is een uitdagend en intensief traject. De combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling maken dit een plek waar jij je carrière een grote boost geeft. Je krijgt intensieve begeleiding en coaching door zeer ervaren collega’s. Naast je werk volg je een (post)master accountancy en een aanvullend opleidingsprogramma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.
Het traineeship start 1 september 2024. Kan en wil jij eerder starten? Laat het ons vooral weten, er zijn genoeg mogelijkheden

Functie-eisen

Naast dat je sterke analytische vaardigheden hebt neem je zelf veel initiatief en ben je nieuwsgierig. Je herkent kansen en mogelijkheden en pakt deze met beide handen aan. Ook ben je enorm leergierig en ben je gemotiveerd om werken en studeren te combineren. Het geeft je energie om zinvolle relaties op te bouwen en ook samenwerken met jouw mede-trainees gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én bijdragen aan een financieel gezond Nederland. Verder:

 • rond je uiterlijk per 1 september 2024 je master of bachelor accountancy of bedrijfseconomie af.

NB laat ons in je motivatie weten waarom je specifiek interesse hebt in financial auditing/accountancy en waarom je kiest voor een traineeship bij de Auditdienst Rijk.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 10
 • Maand­salarisMin €3.091 – Max. €4.921 (bruto)
 • Dienst­verbandTrainee
 • Contract­duur1 jaar
 • Maximaal aantal uren per week36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

 • Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen.
 • Laat ons in je motivatie weten waarom je specifiek interesse hebt in accountancy/financial audit en waarom je kiest voor ons traineeship.
 • De selectieprocedure bestaat uit een online assessment, twee gesprekken en een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • Het traineeship start 1 september 2024. Kan je eerder starten? Laat het ons vooral weten want eerder starten bij ons behoort tot de mogelijkheden.
 • Voor meer over het Audit Traineeship kijk je op https://www.werkenvoornederland.nl/starters/audit-traineeship

Meer over de functiegroep Medewerker Advisering

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid 

Meer over jouw toekomstige afdeling

Wat is de Auditdienst Rijk?
De Auditdienst Rijk (ADR) is de onafhankelijke interne auditdienst van de Rijksoverheid. In opdracht van alle ministeries helpt de ADR de overheid nog beter te functioneren. Niet alleen door het uitvoeren van onderzoeken, het geven van een onafhankelijk oordeel of het presenteren van bevindingen. Maar ook door het delen van best practices en door departementen met elkaar in verbinding te brengen. De ADR bestaat uit ruim zeshonderd medewerkers met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Ongeveer zestig procent van de auditors is werkzaam in de financial audit. Het overige deel werkt als IT-auditor of operational auditor.
Voor meer informatie over de Auditdienst Rijk kun je terecht op:
Home | Auditdienst Rijk
of
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten.

Soliciteren

Back to top
FSG Vacancies
Cancel